Sas: "Geen pech als er negen spelers in de lappenmand liggen"

Christophe van den Boom
| 64 reacties
Sas: "Geen pech als er negen spelers in de lappenmand liggen"
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Dokter Kristof Sas is sinds januari geen clubarts meer bij Club Brugge. Bij de West-Vlamingen werkte hij op anderhalf jaar met vier hoofdtrainers: Koster, Daum, Leekens en Garrido. De situatie werd voor hem onhoudbaar.

“Dat eiste zoveel van mij dat ik ben gaan denken: ‘Is dit nog vol te houden naas mijn gezinsleven en voltijdse job als spoedarts?’ Ik besloot na het seizoen te stoppen en deelde dat mee. Club verkoos om meteen een einde te maken aan de samenwerking”, blikt Sas terug in Het Laatste Nieuws.

Daum en Leekens

Met Daum en Leekens was er vaak discussie over de aanpak. “Daum heeft gewerkt aan de Europese top, met superatleten. Hij zei me vlakaf: ‘Wie niet mee kan op trainingen, valt gewoon af en ik pak een ander.’”

“Met Leekens had ik als mens geen probleem, maar we hadden andere opvattingen over collectief trainen. Als je de specifieke kenmerken van voetballers niet of te weinig onderhoudt, krijg je vroeg of laat blessures”, realiseert Sas zich.

Dat is volgens hem ook de reden waarom Club met zoveel blessures kampte onder het bewind van Leekens. “Je kunt pech hebben, maar niet als er op een bepaald moment negen spelers in de lappenmand liggen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties