Genk maakte al meer dan 2 miljoen winst in Europa

Thomas Eeckhout
| 14 reacties
Genk maakte al meer dan 2 miljoen winst in Europa
Foto: © SC

Racing Genk beleeft een Europees topseizoen. Vanavond kunnen de Limburgers voor de verrassing zorgen en tegen Stuttgart doorstoten naar de achtste finales van de Europa League. Maar ook op financieel vlak is het Europese avontuur een flinke meevaller, weet Het Nieuwsblad.

Sportief gaat het Genk, zeker op Europees vlak, voor de wind dit seizoen. Ook op financieel vlak gaat het goed met de Limburgers. Nadat bekend raakte dat de club met 28 miljoen euro een recordwinst liet optekenen, zorgt het Europese avontuur dit seizoen ook voor een flink appeltje voor de dorst. Zo verdiende Genk tot nu toe al meer dan twee miljoen euro in Europa.

Momenteel kreeg Genk zo'n 2,9 miljoen euro van de UEFA. Daarbij komen nog de televisierechten, waarvan het bedrag nog onduidelijk is. Genk zou naar schatting al 400.000 euro verdiend hebben aan televisierechten. Dat bedrag kan nog oplopen, zeker nu Genk het enige Belgische team in Europa is en het de rechten niet moet delen met andere clubs.

Naast dit alles zijn er ook nog de wedstrijdinkomsten, waardoor de totale omzet van de Limburgers rond de 4,3 miljoen euro zou schommelen. Daarvan houdt de club de helft over omdat onder andere de verplaatsingen, wedstrijdpremies en marketing zo'n 50% van het bedrag opslorpen. En de winst van Genk kan nog oplopen als het erin slaagt door te stoten naar de achtste finales van de Europa League. Dan ligt er nog eens 350.000 euro op de Limburgers te wachten.

 

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties