Overmeire: "Ik zal nooit voor Waasland-Beveren voetballen"

Christophe van den Boom
| 10 reacties
Overmeire: "Ik zal nooit voor Waasland-Beveren voetballen"
Foto: © SC

Lokeren-speler Killian Overmeire maakte in 2006 de laatste Waaslandse derby tegen Beveren mee. Bijna zeven jaar later is de derby opnieuw in leven. "Het is niet meer de klassieker van vroeger, maar dat derbygevoel blijft bestaan", vertelt Overmeire in Gazet van Antwerpen.

Killian Overmeire speelt al zo’n tien jaar bij Sporting Lokeren, toch speelde hij slechts tweemaal de derby van het Waasland. In 2005 verloor de club in de beker van België. Het werd 5-1. “Die pandoering staat in mijn geheugen gegrift, omdat het zo pijnlijk was zo zwaar te verliezen van de buren”, denkt hij terug aan die avond. “Er waren ook rellen tussen de supporters na de match. Het geeft aan hoeveel spanning er altijd rond die matchen hing. Lokeren en Beveren, dat botst gewoon.”

Winnen van de buren

Intussen doorzwom Beveren moeilijk vaarwater en fuseerde het met Red Star Waasland om in leven te blijven. De derby van weleer is niet meer. “Het is niet meer de klassieker van vroeger, maar het derbygevoel blijft bestaan. Het blijven onze buren en van de buren wil je altijd winnen.”

Een ding staat vast. Wat er ook mag gebeuren, de twee rivalen zullen nooit samengaan. “Een fusie zal nooit gebeuren. Zowel de fans van Lokeren als die van Waasland-Beveren gaan zich nooit verzoenen met dat idee. Ik weet niet of ik heel mijn leven voor Lokeren zal spelen, maar één ding kan ik de supporters wel beloven: ik zal nooit voor Waasland-Beveren gaan voetballen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties