Gretarsson: "Niveau van fitheid te vergelijken met Premier League"

Gretarsson: "Niveau van fitheid te vergelijken met Premier League"
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Club Brugge gaf op het einde van de wedstrijd tegen Anderlecht nog een dubbele voorsprong uit handen. Dat ligt volgens sommigen aan de slechte fysieke paraatheid van Club Brugge en slechte wissels van coach Garrido. Sportief manager Gretarsson weerlegt de kritiek.

“Wij maken sinds januari gebruik van een computerprogramma. Dat stelt dat ons niveau van fitheid vergelijkbaar is met clubs uit de Premier League. Onze spelers zitten in een uitstekende vorm”, aldus Arnar Gretarsson tegen Sporza. Hij stelt dat Garrido het programma al enkele jaren kent en dus weet dat het goed werkt. “Het is een geweldig instrument voor feedback, want het analyseert alles.”

De Ijslandse sportief manager wil ook de coach beschermen: “Als het resultaat meevalt, was het een goede wissel geweest. Nu het tegenvalt, is het een slechte wissel. Ik weet dat alle spelers zeer positief zijn over Garrido en zijn methodes. De spelers vallen hem niet af, zelfs de bankzitters niet, omdat hij rechtuit is. Als je dan keuzes maakt in eer en geweten, krijg je respect.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties