Interview Cavens: "Beerschot en Lierse hebben nood aan stabiliteit"

Cavens: "Beerschot en Lierse hebben nood aan stabiliteit"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Nog twee speeldagen en de reguliere competitie zit erop. Onderin strijden Lierse en Beerschot voor een plaats in Play-off II. Jurgen Cavens van Waasland-Beveren heeft bij beide teams gespeeld en laat zijn licht schijnen op de resterende speeldagen voor beide clubs.

Door Aernout Van Lindt

“Lierse heeft uiteraard een goede zaak gedaan door in Beerschot te winnen, maar Beerschot heeft een makkelijker programma. Ze mogen nog thuis tegen Cercle Brugge op de laatste speeldag, dus is het belangrijk dat Lierse zeker iets haalt tegen Kortrijk. De wedstrijd tegen Kortrijk is voor hen eigenlijk de finale van het kampioenschap. De ploeg die de meeste punten pakt op speeldag 29 zal zich redden, maar ik vermoed dat het spannend zal blijven tot de laatste speeldag.”

Waasland-Beveren wist zich te redden door een punt te pakken tegen Lokeren. De club van Cavens zou scherprechter kunnen spelen in de degradatiestrijd, want het moet nog tegen Beerschot spelen: “Wij gaan Beerschot in ieder geval geen cadeaus geven. Eens je op het veld staat wil je als speler winnen, tegen gelijk wie je dan ook aan de bak moet.”

Paniekvoetbal?

Lierse en Beerschot waren voor het seizoensbegin niet de meest geciteerde ploegen als mogelijke degradanten. De vraag is dan ook hoe het zover is kunnen komen dat ze nu nog volop moeten spelen om in eerste klasse te blijven. “Als je goed aan een seizoen kan starten, ben je meestal vertrokken en kom je niet meer in de problemen. Het is dus zeer jammer dat het zo slecht gaat met Beerschot na een mooie periode.”

“Naar mijn gevoel hebben beide teams nood aan stabiliteit. Lierse komt te vaak negatief in het nieuws, wat waarschijnlijk weegt op het team. Er zijn afspraken nodig en die lijken er niet te zijn. Veranderingen zijn vaak niet goed. Bij Beerschot zijn er veel nieuwelingen gekomen, maar sommigen onder hen hadden al lang niet meer gespeeld. Dan is het moeilijk om meteen op niveau te komen, je kan niet meteen fit zijn. Zowel Lierse als Beerschot hebben naar mijn gevoel in paniek gereageerd, terwijl het vaak belangrijk is om de rust proberen te bewaren.”  

Beide teams liggen Cavens nog na aan het hart, dus een keuze in wie van hem mag degraderen zou hij nooit maken: “Het zou jammer zijn indien Beerschot zou degraderen, maar ook een degradatie van Lierse zou mij spijten. Ik heb bij beide ploegen mooie jaren gehad, dus het ligt sowieso gevoelig voor mij.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties