Interview Dury: "Waar Club Brugge kwetsbaar is, vertel ik enkel aan mijn spelers"

Dury: "Waar Club Brugge kwetsbaar is, vertel ik enkel aan mijn spelers"
Foto: © SC

Zulte Waregem ontvangt vanavond Club Brugge in een West-Vlaamse topper. Weinigen hadden aan het begin van het seizoen kunnen voorspellen dat Zulte Waregem twaalf punten meer zou hebben dan de Bruggelingen. Francky Dury heeft wel respect voor zijn tegenstander van vanavond.

Aernout Van Lindt in Waregem

“We kunnen de kloof vanavond uitdiepen naar vijftien punten, maar zij kunnen ook naar negen punten komen. Ze hebben een zeer goed team, met matchbeslissers die het verschil kunnen maken en met maar liefst twee strategen. Waar ze kwetsbaar zijn? Dat vertel ik alleen aan mijn spelers.”

En wat als er vanavond verloren wordt in eigen huis van Club Brugge? “We gaan nog wedstrijden verliezen dit seizoen. Dat is ook niet zo erg: we mogen nog wedstrijden verliezen, maar we mogen onze identiteit niet verliezen.”

“Iedere speler krijgt bij ons na een wedstrijd alles individueel mee. We maken een compilatie van beelden van de wedstrijd en evalueren die enkel intern. Toch gaat alles voorlopig goed: in Charleroi zag je dat de basisautomatismen in ieder geval liepen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties