TOP&FLOP: Standard & FC Twente

TOP&FLOP: Standard & FC Twente
Foto: © SC

Elke week brengt onze redactie op maandag een beschouwing van het weekend. We nemen goede en slechte prestaties en/of gebeurtenissen op in deze Top&Flop.

TOP

Standard

Een verplaatsing naar OH Leuven is nooit makkelijk. Vraag maar aan Anderlecht, Racing Genk en Club Brugge. Alle drie de topclubs verspeelden er punten. De 0-4 overwinning van Standard is dan ook opmerkelijk. Na een vroege 0-2 leek het team van coach Rednic zijn schaapjes op het droge te hebben. Na de rode kaart voor Van Damme verwachtte iedereen terug spanning in de wedstrijd. Maar Standard maakte het via enkele vlijmscherpe counters koelbloedig af in de tweede helft, waardoor het nu zeker is van een plaats in Play-off I.

Matias Suarez

Twintig minuten voor tijd kwam Matias Suarez op het veld. Een volksfeest barstte los onder de supporters. De Argentijn zijn naam werd gescandeerd door heel het Constant Vanden Stockstadion. In de korte speeltijd die Suarez kreeg liet hij twee keer een flits van zijn klasse zien. De Anderlecht-supporters hopen in de Play-offs weer vol te kunnen genieten van de balvaardige speler.

Jan Vertonghen

Het is niet veel spelers gegund om twee doelpunten te maken op Anfield Road. Jan Vertonghen slaagde er als verdediger zowaar in om Liverpool-doelman Reina tot twee keer toe te verschalken. De Belg zette een 1-0 achterstand om in een 1-2 voorsprong. Ondanks het 3-2 verlies werd Vertonghen door verschillende Britse kranten uitgeroepen tot man van de match.

FLOP

Internazionale

Inter-coach Andrea Stramaccioni krijgt zijn ploeg na de winterstop maar niet op de rails. Gisteren verloor Internazionale in eigen huis met 0-1 van Bologna. Hierdoor blijft het zijn slechte reeks na de winsterstop aanhouden. Over vijftien wedstrijd konden I Nerazzurri maar zeven wedstrijden winnen over alle competities. In de competitie staat het team als gevolg slechts op een vijfde plaats. Vorig weekend won Internazionale nog in extremis op het veld van Catania. Maar een paar dagen later werd het helemaal weggespeeld op Tottenham, met een 3-0 verlies als gevolg.

Cercle Brugge

Cercle-coach Foeke Booy krijgt zijn ploeg na de winterstop maar niet op de rails. Gisteren verloor Cercle Brugge in eigen huis met 1-3 van Bergen. Sinds de winterstop kon Groen-Zwart geen enkele match in de competitie winnen. Ze blijven achter met een 0 op 21, maar zijn dankzij de 1-2 winst op Kortrijk wel goed op weg naar een finaleplaats in de beker. Foeke Booy reageerde heel cynisch na het zoveelste verlies: “Wij willen graag met drie punten achterstand beginnen, dat heb ik vandaag gezien. Wat dat betreft hebben we het goed gedaan.”

FC Twente

Twente-coach Alfred Schreuder krijgt zijn ploeg na de winterstop maar niet op de rails. Gisteren verloor FC Twente in eigen huis met 0-1 van Vitesse. Ondertussen konden de Tukkers al acht wedstrijden op rij niet meer winnen. Zo zetten ze hun teleurstellende reeks van na de winterstop door. FC Twente behaalde slechts 4 op 24 en is zo helemaal weggezakt uit de titelrace. Het team staat ondertussen op tien punten van koploper Ajax.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties