Interview "Europees voetbal is geen must, maar wel de ambitie"

Frank Deckers
| 4 reacties
"Europees voetbal is geen must, maar wel de ambitie"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Lokeren is de voorbije jaren uitgegroeid tot een van de beste subtoppers in België. Na een accident de parcours in 2010 wisten ze al twee keer play-off I te halen en vorig jaar konden ze de beker winnen. Dit seizoen hoopt technisch directeur Willy Reynders echter meer punten te sprokkelen.

Willy Reynders en Peter Maes staan aan de basis van het nieuwe Lokeren. Toen de ploeg in 2010 ei zo na degradeerde, gooide voorzitter Roger Lambrechts het over een andere boeg. Hij haalde Maes en Reynders bij het team en begon samen met de twee aan een degelijke ploeg te bouwen die moest kunnen meedraaien in de bovenste regionen van de Belgische competitie.

Technisch directeur Reynders wil het in de play-offs beter doen dan twee jaar geleden. “We bouwen al drie jaar aan een ploeg. We zijn twee jaar wijzer en sterker en kunnen dus meevechten voor de vierde plaats. Europees voetbal is geen must maar wel de ambitie, dankzij de bekerwinst mochten we er op het begin van het seizoen al even van proeven en iedereen binnen de club wil het opnieuw”, aldus Reynders.

Sterke terugronde

De terugronde van Lokeren wordt door velen gezien als minder goed. Toch vindt Reynders niet dat het waar is. “Na nieuwjaar hebben we maar één keer verloren en dat was tegen Anderlecht. We konden tegen Club Brugge en Zulte Waregem vier op zes pakken en dat zijn toch onze tegenstanders in play-off I.”

“Iedereen vergeet ook dat wij na nieuwjaar constant zes tot acht spelers moesten missen door blessures en de Afrika Cup. Dat maakt het ook niet makkelijk om de automatismen te bewaren. We verloren bovendien ook nog Laurens De Bock die toch een zeer knappe heenronde heeft gespeeld. Ik ben zeer tevreden van ons team en ik vind absoluut niet dat wij het slechter hebben gedaan in de terugronde.”

De technisch directeur hoopt echt dat zijn team de vierde plaats kan bemachtigen. “Dan mogen we voor Europees voetbal spelen tegen de winnaar van play-off II. Wie dat is maakt mij niet uit, die ploeg zal het sowieso verdiend hebben.”

Goede prestaties lokt natuurlijk ook aandacht van andere clubs, ondanks alles wil Lokeren toch de kern behouden met het oog op volgend jaar. “Aangezien we het al drie jaar goed doen is het makkelijker om de spelers te overtuigen om te blijven en kunnen wij de lat ook hoger leggen voor potentiële kopers”, aldus Willy Reynders.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties