Interview Wilmots: "Nilis heeft vier wedstrijden gescout"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 9 reacties
Wilmots: "Nilis heeft vier wedstrijden gescout"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

RTBF meldde vanmorgen dat Luc Nilis spitsentrainer wordt bij de nationale ploeg. De Belgische voetbalbond ontkende reeds en ook Marc Wilmots ontkracht het nieuws. Luc Nilis volgde wel vier wedstrijden.

Sander De Graeve in Neerpede

"Ik heb een goede band met Luc", aldus Wilmots. "Hij heeft voor ons vier wedstrijden gescout in het buitenland. Wij kunnen niet alles zelf bekijken." Onder meer Malaga - Porto, West Bromwich Albion en PSV werden gescout door de voormalige Rode Duivel. Op de vraag of Nilis in de toekomst een belangrijkere rol krijgt, wou Wilmots niet ingaan.

Deze voormiddag stond een luchtige training op het programma. "Ik heb veel plezier gezien en we hebben gewerkt op de korte ruimte. Nacer Chadli heeft na de training nog wat extra getraind. Hij is volledig fit."

Harde wedstrijd in Skopje

Morgen staat een zwaardere training op het programma, deze keer niet in Neerpede, maar in het Koning Boudewijnstadion. Daarna volgt theorie. "We zullen de theorie morgenavond bespreken. Iedere speler weet dan de belangrijkste eigenschappen van de tegenstander. Groot, klein, rechts- of linksvoetig, die zaken."

Wilmots verwacht alleszins een harde wedstrijd in Skopje. "Ze pakten al veel kaarten en gaan steevast hard in duel. Het is een fiere ploeg die echt voor het land speelt. We moeten echter vooral naar onszelf kijken. Wij moeten het spel maken."

Voldoening doodt

Over wie er nu in de spits zal spelen, wou de bondscoach begrijpelijk nog niets lossen. "Ik fixeer me niet op één aanvaller. Dan ben je verloren. Je moet de tegenstander kunnen verrassen. Iedereen heeft kwaliteiten, ik moet het beste collectief aan de aftrap brengen. Het doel moet altijd hetzelfde zijn, verbeteren. Voldoening doodt."

Wilmots kreeg nog een vraag uit Macedonische hoek: "Gaat u iemand aanwijzen om Pandev, onze beste speler, te dekken?" "Individueel niet , neen", antwoordde Wilmots. "Weet wel dat ik af en toe lieg."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties