Interview "Na de winterstop was het toch minder"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 11 reacties
"Na de winterstop was het toch minder"
Foto: © SC

De reguliere competitie is achter de rug. Zijn de fans in eerste klasse tevreden over de prestaties van hun team en wat verwachten ze nog in de play-offs? Onze redactie deed een rondvraag.

Door Timothy Collard

Kortrijk kende onder trainer Hein Vanhaezebrouck alweer een rustig seizoen. De club pakte dan wel weer naast play-off I, een tweede bekerfinale in even veel jaren is nog altijd mogelijk en dat is dan ook het grootste doel bij KVK.

Franky Geldhof, voorzitter van supportersfederatie ‘Red Side’ blikte terug op het huidige seizoen, en is globaal gezien toch tevreden over de gang van zaken. “We mogen zeggen dat we een goed seizoen hebben gedraaid, al was het na nieuwjaar toch wat minder. Voor de winterstop speelden we beter voetbal en pakten we meer punten.”

Op de vraag of het vertrek van Ervin Zukanovic geen te zware aderlating was voor Kortrijk, heeft de voorzitter van de supportersfederatie niets dan lof voor diens vervanger Mitrovic. “Ik denk niet dat het door het vertrek van Zukanovic komt dat we het in de tweede seizoenshelft minder deden. Zijn vervanger Mitrovic heeft het vertrek uitstekend opgevangen en heeft zich een meer dan waardige vervanger getoond voor de Bosniër.”

Aan wat ligt het dan wel dat Kortrijk play-off I misliep? “We hebben toch wat een spitsenprobleem. Ik denk dat we daardoor naast play-off I pakten en nu aan de bak moeten in play-off II. Ik hoop dat we daar nog iets kunnen neerzetten, maar ik vrees toch dat AA Gent zich de sterkste zal tonen. De beker blijft wel ons hoofddoel. Het mocht eigenlijk niet misgelopen zijn thuis tegen Cercle, maar ik heb er alle vertrouwen in dat we het in Jan Breydel nog kunnen rechtzetten”, besluit een strijdvaardige Franky Geldhof.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties