Interview Supporters Anderlecht: "Nu titel niet pakken, zou pijnlijk zijn"

Supporters Anderlecht: "Nu titel niet pakken, zou pijnlijk zijn"
Foto: © SC

De play-off I staat voor de deur en bij Anderlecht is het na nieuwjaar niet allemaal peis en vree geweest. Ook de supporters zijn er niet helemaal gerust meer in nadat ze eerder dachten met de vingers in de neus kampioen te spelen.

Anderlecht speelde voor Nieuwjaar sprankelend voetbal met veel doelpunten en amper een valse noot. Na de winterstop is het allemaal veel minder en dat net voor het begin van de play-offs. Iets wat ook de supporters angst inboezemt. Wij legden ons oor te luister bij Eddy Rosé, voorzitter van supportersclub 'De Mauve Berkes' uit het Oost-Vlaamse Denderwindeke.

In het algemeen hebben de supporters ook nog niets om over te klagen. Anderlecht staat nog steeds eerste, maar de voorsprong is wel serieus geslonken. "Tot hiertoe zijn we wel tevreden", aldus Rosé. "Toch heb ik wat schrik voor het vervolg. Die eerste match tegen Racing Genk gaat onmiddellijk cruciaal worden voor wat er nog gaat komen. Indien Anderlecht verliest, zie ik het niet goed komen. Als ze winnen, denk ik wel dat ze opnieuw een mentale boost gaan krijgen."

Volgens Rosé ligt de reden voor het mindere spel voor de hand. "Het is nooit rustig geweest na Nieuwjaar. Er waren die gevallen met Biglia en Mbokani die te laat terugkeerden. En dan stonden die onmiddellijk in de ploeg. Volgens mij scheelt er daardoor toch iets in de kleedkamer."

De Champions League-campagne was een opkikker, maar toch had er meer ingezeten. "In Milaan en Zenit hebben we het nagelaten om te winnen", vindt Rosé. "Daar hadden we meer mee moeten doen. Maar ja, het was een goede campagne. We hebben ons zeker niet belachelijk gemaakt. Die bekeruitschakeling was ook een ontgoocheling. Maar ja, penalties, het is ons ding niet hé."

Anderlecht werd maandenlang als gedoodverfde kampioen afgeschilderd, maar nu lijkt dat toch wat af te bladeren. "Als we de titel niet pakken, zal de ontgoocheling heel groot zijn. We staan heel het seizoen eerste en het dan afgeven: dat zou pijnlijk zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties