Leekens over Club: "Er is veel ten goede veranderd"

Leekens over Club: "Er is veel ten goede veranderd"
Foto: © SC

Georges Leekens is tegenwoordig tv-analist voor Telenet. De ex-coach van Club Brugge ziet zijn voormalig team weer in aanmerking komen voor de titel. Zelf werd hij er in november ontslagen en opgevolgd door Juan Carlos Garrido.

"Er is veel ten goede veranderd sinds ik er in november vertrok", zegt Leekens in Het Nieuwsblad. "De komst van Gretarsson was een goeie zaak, er kwam een opwaardering aan kwaliteit en het contract van Bacca werd op het juiste ­moment verlengd. Garrido deed ook enkele goeie zetten, zoals Donk op het middenveld posteren. Ik speelde zelf al met dat idee, maar beschikte over een Blondel in supervorm. Van Meunier wou ik trouwens ook al een rechtsachter maken."

Voor Leekens is Club dan ook een concurrent voor Anderlecht. "Vooral omdat er weer rust is. In het begin van het seizoen dichtte Club zichzelf een favorietenrol toe, wat niet slim was. Nu zeggen ze dat ze kampioen ‘willen' spelen in plaats van ‘moeten'. Toen ik ben weggegaan, is er heel veel druk weggevallen. Voorzitter Bart Ver­haeghe heeft toen de goeie ­beslissing genomen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties