Interview Been: "Tegen Anderlecht zijn we altijd goed"

Fabian Morren
| 6 reacties
Been: "Tegen Anderlecht zijn we altijd goed"
Foto: © SC

Racing Genk kan de play-offs helemaal opengooien. Dan moet het maandag wel winnen op het veld van Anderlecht. "Als we verliezen, hoeven we niet meer over de titel te praten", zegt coach Mario Been.

Fabian Morren in Genk

Er hangt een ontspannen sfeer in Genk. Helemaal anders dan in Anderlecht. De reguliere competitie werd prima afgesloten en de druk ligt toch voornamelijk in het kamp van Anderlecht. Paars-wit moet kampioen worden, voor Genk mag het. Mario Been heeft weinig kopzorgen en leeft zeer ontspannen toe naar de topper van maandag.

Jullie hebben nog niet veel slechte wedstrijden tegen Anderlecht gespeeld.

"Ja, ik weet het. Tegen Anderlecht spelen we altijd goed, vooral uit. In de beker kregen we ginder iets te weinig (Genk verloor met 1-0, red.). Ik vond dat we daar een geweldig eerste halfuur speelden. Bovendien beschik ik over een fitte kern. Enkel Koulibaly is geschorst."

Met Jovanovic en Mbokani mist Anderlecht twee sterkhouders. Een voordeel voor Genk?

"Toch wel, ja. Het zijn toch twee blikvangers in hun team. Ze hebben uiteraard een hele brede kern en de spelers die hen vervangen, zullen zeker gemotiveerd zijn. Maar het scheelt wel wat, zo zonder Mbokani en Jovanovic. Ik ken John (van den Brom, red.) een beetje. Hij gaat zijn team nu niet aanpassen omdat zij ontbreken."

Genk is altijd goed in de play-offs. Neem je daar iets uit mee?

"We proberen met een goed gevoel te starten. Als we straks verliezen, staan we al op negen punten. Dan moeten we niet meer over de titel praten. We zijn in staat om van iedereen te winnen. Dat hebben we al bewezen. Maar als we niet top zijn, kunnen we zomaar ook van iedereen verliezen. We proberen een goeie reeks neer te zetten en dan is er veel mogelijk."

Ben je fan van de play-offs, coach?

"Het heeft echt geen zin om daar nu over te zeuren. Dit systeem bestond al toen ik hier aankwam. Men heeft hier nu voor gekozen, dus ik ben daar niet mee bezig. Het is heel vervelend voor Anderlecht. Je staat eerste en dan verlies je de helft van je punten. Vorig seizoen was het geweldig in ons voordeel, want toen haalden we maar op de valreep de play-offs. Het zijn in ieder geval telkens weer topwedstrijden en daar hou ik van."

Jullie speelden al heel veel wedstrijden. Zal de vermoeidheid geen rol spelen? Ook vorig seizoen zaten jullie er toch wat door op het einde van de play-offs...

"Nou, maar die laatste wedstrijd op Gent had al geen belang meer. De focus was toen misschien ook wat weg. Deze ploeg is sterker dan die van vorig seizoen. Toen konden we wel rekenen op de flitsen van Kevin (De Bruyne, red.) en Christian (Benteke, red.). We hebben nu meer ervaring dan vorig seizoen. Deze ploeg is ook gewoon sterker."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties