Interview "Play-off III nieuw voor beide ploegen"

Conrad Grayson
| 2 reacties
"Play-off III nieuw voor beide ploegen"
Foto: © SC

Volg Cercle Brugge nu via WhatsApp!

Bernt Evens nam even de tijd om met Voetbalkrant te babbelen over het seizoen van Cercle Brugge en de verwachtingen voor play-off III.

In play-off III krijgt Beerschot het voordeel van de twijfel omdat zij met drie punten voorsprong starten en één keer meer voor eigen publiek mogen spelen. Toch hoeft dat voor Bernt Evens geen nadeel te zijn.

“Play-off III is voor beide ploegen iets nieuws. Beide ploegen nemen een stap in het onbekende en voor beide ploegen zal het spannend worden. Drie punten achterstand hoeft daarom geen ramp te zijn”, aldus de Limburger.

“Het feit dat Beerschot één thuiswedstrijd meer krijgt, kan ook in hun nadeel spelen. Er rust extra druk op hun schouders, want ze moeten presteren voor eigen publiek. De sfeer zal gespannen zijn.”

"Drie belangrijke campagnes"

De heisa van de voorbije dagen of weken rond Beerschot zou wel eens een psychologische tik kunnen zijn voor de Antwerpenaren, maar Evens benadrukt dat Cercle Brugge vooral op zichzelf moet concentreren.

“Er wordt veel gezegd en geschreven over de huidige situatie bij Beerschot, maar wij willen toch gewoon uitgaan van ons eigen spel. Wij proberen ons op dit moment zowel op voetballend als op tactisch vlak te concentreren”, zei Evens aan Voetbalkrant.

“Zij zullen hun hoofd voor elke bal leggen en zich voor 200 procent inzetten. Het is voor de spelers van Beerschot één van de laatste kansen om zich te tonen. Wij moeten hoe dan ook uitgaan van ons eigen spel en onze eigen kracht.”

Evens wil voorlopig nog niets kwijt over clubs uit tweede klasse die mogelijk de eindronde spelen. “Daar zijn we nu niet mee bezig, we zijn vorige week aan een nieuw hoofdstuk begonnen.”

“We hebben drie belangrijke campagnes voor de boeg, nl. de Beker van België, het eerste deel van play-off III en het tweede deel van play-off III. We starten morgenavond met het eerste deel van play-off III en we zullen zien hoe dat loopt. Wat erna gebeurt, dat zien we dan wel. Dat is iets helemaal nieuw.”

"We voelens ons mentaal voorbereid"

Cercle Brugge heeft een uitputtende halve finale achter de rug van de Beker van België en wist zich te plaatsen voor de finale. Het is dan ook de vraag op welke manier dit invloed heeft op de wedstrijden van play-off III.

“De halve finale duurde 120 minuten. Gisteren hadden we het fysisch nog wat moeilijk, maar vandaag voelen we ons uitgerust. We hebben de finale gehaald van de Beker van België en dat betekent voor ons een enorme boost voor het zelfvertrouwen. Dat nemen we mee naar de wedstrijd van morgen.”

“We voelen ons dankzij die kwalificatie mentaal voorbereid voor de wedstrijden in play-off III. Een uitschakeling daarentegen zou een enorme klap geweest zijn. Na een seizoen van negatieve gevoelens krijgen we een positieve vibe en dat doet deugd.”

Cercle Brugge speelt momenteel met veel jong geweld in het aanvallend compartiment, dat het zeker niet slecht doet. Toch was het een paar maanden geleden even slikken toen Eidur Gudjohnsen voor stadsrivaal Club Brugge tekende. Het vertrek van de Ijslander werd volgens Evens wel goed opgevangen.

“Gudjohnsen heeft een leegte achtergelaten, maar de jongens die insprongen, hebben dat heel goed gedaan. Tijdens de halve finale van de Beker van België heeft Michael Uchebo nog twee keer gescoord.”

“Maar het hoofdstuk-Gudjohnsen is al een tijdje afgesloten. We moeten ons nu focussen op zaterdag, zodat de jongens die nu in de plaats staan er het beste van kunnen maken.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 3

Nieuwste reacties