Reactie Buyens: "Ons plan heeft gewerkt vandaag"

Buyens: "Ons plan heeft gewerkt vandaag"
Foto: © SC

Standard wist te winnen in Club Brugge door twee doelpunten in het slotkwartier van de eerste helft. Het doelpunt van Yoni Buyens vlak voor rust was een koude douche voor de thuisploeg. De doelpuntenmaker was blij met de overwinning.

Aernout Van Lindt in Brugge

“We hebben doelpunten gemaakt op het juiste moment. Het doet altijd deugd om te kunnen scoren vlak voor de rust. We hadden een plan voor vandaag en ons plan heeft gewerkt.”

Wat dat plan dan precies was, deed Buyens ook uit de doeken: “We wilden de gevaarlijke mensen geen ruimte geven. Achteraf bekeken hebben we Vazquez, Odjidja en Lestienne goed uit de match kunnen houden. We gaven nauwelijks kansen weg.”

Toch beseft de speler dat het ook anders had kunnen lopen: “In het voetbal moet je wat geluk hebben. Als de bal van Bacca in het begin van de match binnengaat, dan krijg je een heel andere wedstrijd.”

Om ambities uit te spreken is het volgens Buyens nog te vroeg: “We moeten het match per match bekijken. We zijn soms niet goed na een goede wedstrijd of omgekeerd. Als we vandaag drie plaatsen stijgen in het klassement, betekent dat ook dat we er volgende speeldag drie kunnen zakken.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties