Reactie Van den Brom: "Geen reden om te twijfelen"

Fabian Morren
| 33 reacties
Van den Brom: "Geen reden om te twijfelen"
Foto: © SC

Anderlecht is nog lang niet zeker van een nieuwe titel. Paars-wit verloor met 1-2 van Racing Genk en ziet de Limburgers naderen tot op drie punten. Zulte Waregem staat op amper één punt van Anderlecht.

Fabian Morren in Anderlecht

Toegegeven, de overwinning van Genk was wel erg gevleid. Anderlecht speelde een uitstekende eerste helft. Met veel beweging, hoge pressing en bij vlagen zeer goed voetbal. De 1-0 aan de rust was dan ook oververdiend. "Ik ben heel erg tevreden over de manier waarop we speelden", aldus trainer John van den Brom. "In die optiek doet deze nederlaag daar niets van af."

Na rust werd Anderlecht echter twee keer gepakt op een stilstaande fase. "Dat is één van de weinige minpunten die ik vandaag zag", zegt de Nederlander. "Er stond twee keer iemand te slapen. Nadien sloop de twijfel toch weer in de ploeg. Een lichte angst maakte zich meester van het team. We zijn die klap niet meer te boven gekomen."

"Iemand stond twee keer te slapen"

Maar zelfs bij een 1-2-achterstand had de thuisploeg in de slotfase nog een unieke kans om langszij gekomen, maar wéér werd een strafschop gemist. "In het verleden kostten die gemiste strafschoppen ons niet al te veel punten, maar nu was het wel op een cruciaal moment. Bram (Nuytinck, red.) koos plots voor de andere hoek. Misschien was het wat door de twijfel bij hem. Het kost ons een belangrijk punt, want anders hielden we Genk op zes punten."

Nu wordt het nog een lange en spannende titelstrijd. Anderlecht kon een uitstekende zaak doen, maar deed dat niet. "Ik twijfel echter niet", benadrukt van den Brom. "Ik heb veel positieve punten gezien. We hebben overigens ook geen tijd om te twijfelen, want de wedstrijden volgen elkaar snel op. In de kleedkamer heb ik niets meer gezegd. De jongens waren nu toch te ontgoocheld."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties