Reactie "Anderlecht heeft de beste ploeg"

Robby Morren
Robby Morren
| 77 reacties
"Anderlecht heeft de beste ploeg"
Foto: © SC

Voor Thomas Buffel blijft Anderlecht de grote titelfavoriet. De middenvelder hoopt dat Genk lang kan meestrijden maar was onder de indruk van hetgeen Anderlecht maandag tegen Genk op de mat legde.

Door Robby Morren

Het was op een diefje dat Genk de drie punten meenam uit Brussel. "We hebben zeker geen goede eerste helft gespeeld, de afstanden tussen de linies waren te groot en we konden moeilijk in balbezit blijven. We kwamen dan ook op achterstand. In de tweede helft hebben we iets meer vuur in de wedstrijd proberen te brengen en zo gingen we over Anderlecht. Het enige wat we moeten onthouden is dat we onze slechte wedstrijden ook kunnen winnen."

Na één speeldag in play-off I telt Genk nog amper drie punten minder dan leider Anderlecht. Geen reden tot euforie voor Thomas Buffel. De komende twee wedstrijden, Genk ontvangt in de Cristal Arena Zulte Waregem en Lokeren, zijn volgens hem erg belangrijk.

"We moeten gewoon met de voeten op de grond blijven. We weten dat we geen goede wedstrijd hebben gespeeld. Hopelijk kunnen we in onze twee komende thuiswedstrijden wel een beter niveau halen en de punten thuishouden. Als dat lukt, kunnen we nog ver geraken. We mogen Zulte Waregem en Lokeren niet onderschatten. Beide ploegen hebben in de competitie getoond dat ze goede spelers hebben, het zijn twee stugge ploegen. We zullen een beter niveau moeten halen."

"Wij zijn nog geen titelkandidaat"

"We moeten ons wedstrijd per wedstrijd concentreren. Gezien ons spel tegen Anderlecht, zijn wij nog geen titelkandidaat. Het was gewoon niet goed. We weten dat we via opportunistisch voetbal wel iets kunnen bereiken. Wij moeten rustig blijven en voor de tweede plaats gaan. Dan zien we wel waar het schip strandt. Hopelijk kunnen we tot het einde meestrijden."

Voor Buffel is het duidelijk: Anderlecht heeft maandag indruk gemaakt en is de titelfavoriet. "Anderlecht staat nog steeds drie punten voor en ze hebben de beste ploeg, dat hebben ze maandag getoond. Als ze zo spelen, zullen ze nog veel punten halen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties