Interview "Enkel tijdens de wedstrijd is de vechtlust weg"

Frank Deckers
| 10 reacties
"Enkel tijdens de wedstrijd is de vechtlust weg"
Foto: © SC

Volg KV Mechelen nu via WhatsApp!

KV Mechelen en play-off II is geen goed huwelijk. Doorheen de reguliere competitie leunt de ploeg tegen de top zes aan, maar het lukt Malinwa nooit om ook echt bij de beste zes te eindigen. Als POII begint, bakt de club uit Mechelen er niets van. "Het mentale aspect is zeer belangrijk."

“Er spelen meerdere factoren mee”, zegt KV Mechelen-middenvelder Maxime Biset. “Een ploeg die dertiende is geworden heeft het mentale voordeel want ze beginnen met evenveel punten als de zevende in stand, en je moet ook geluk hebben tijdens de match. Tegen Waasland-Beveren verdienden wij overduidelijk een penalty en dan zou de wedstrijd heel anders zijn verlopen.”

“Onze tweede helft was zeker niet goed maar we moeten nu proberen de resterende vier matchen te winnen en dan zien we wel waar we uitkomen”, laat de middenvelder weten.

Voorzitter Johan Timmermans begrijpt niet waarom zijn ploeg het zo slecht doet in play-off II. “Wij hebben van het bestuur uit nooit een doelstelling opgelegd. De spelers gaven zelf in de loop van het seizoen aan dat ze graag play-off I wilden halen. Toen dat niet lukte maakten de spelers zelf al de klik dat POII nu de aandacht opeist. Waarom ze nu opeens zonder passie en strijdlust voetballen weet ik niet”, zegt een teleurgestelde voorzitter.

“Het vreemdste is vooral dat er tijdens de trainingen en de gesprekken met de spelers altijd veel passie en inzet aanwezig is. Enkel tijdens de wedstrijden is dat tot nu toe nog niet merkbaar geweest.”

Maxime Biset deelt de mening van zijn voorzitter. “Wij willen net zoals iedere ploeg de play-offs winnen. Het is onze job om zo goed mogelijk te voetballen, dus waarom zouden wij dan ons best niet doen. Zolang de club iets kan winnen blijven wij ons voor de volle honderd procent geven.”

“We hebben lang geprobeerd om play-off I te halen maar het is niet dat we ze hebben gemist met één puntje”, zegt Biset. “Twee jaar geleden konden we zeggen dat we mentaal gekraakt waren maar dat is dit seizoen geen excuus. De gemiste POI mag ons niet beletten om ons vizier nu op play-off II te richten.”

De ingesteldheid van de tegenstander is ook zeer belangrijk volgens de middenvelder. “Sommige ploegen trekken een muur op en hopen op één geslaagde counteraanval. Dat wil niet zeggen dat ze daarom beter voetballen dan ons maar ze winnen wel.”

Negatieve sfeer

“Het enige argument dat er kan bestaan is dat de negatieve sfeer rond play-off II zich overzet op de spelers”, zegt Timmermans. “Maar de spelers hebben desalniettemin de plicht om goed te voetballen en ik vind niet dat de situatie waarin KV Mechelen zich nu bevindt aanvaardbaar is.”

“Misschien hebben we wel op mentaal vlak geen sterke ploeg. Er moet niet veel gebeuren want dan gaan de kopjes al hangen. Maar als profvoetballer vind ik dat je je altijd vol moet geven voor je club.”

De voorzitter weet al op welke plaatsen hij zijn ploeg wil versterken. “We moeten voor volgend jaar een vlotscorende spits proberen te contracteren. Als we die hebben samen met een echte goede nummer tien kan KV Mechelen volgend seizoen misschien wel play-off I halen”, denkt de voorzitter.

Commentaar op de play-offs

“Ieder jaar komt dezelfde commentaar terug. Vooral het puntensysteem is absurd. In play-off II zijn alle ploegen hun punten kwijt, maar dat mentale voordeel voor de laatste in stand is niet te onderschatten”, laat Biset weten.

“Ik ben het moe om elk jaar opnieuw de negatieve sfeer rond de play-offs te moeten aanhoren", aldus Timmermans. "Ik vind net zoals bijna iedere club dat de halvering van de punten in POI en het wegnemen van de punten in POII absurd is. Maar we hebben nu deze situatie dus we moeten er het beste van maken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties