Tshimanga: "Maes maakte een betere voetballer van me"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 11 reacties
Tshimanga: "Maes maakte een betere voetballer van me"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zaterdag trekt Lokeren naar Racing Genk. Voor Derrick Tshimanga wordt de wedstrijd extra speciaal. De flankverdediger brak immers door bij Lokeren vooraleer hij naar Limburg trok.

“Het is momenteel niet nodig om spelers te motiveren”, vertelt Tshimanga in Sportcafé op TV Limburg. “Het gaat nu echt om de knikkers. Al moet ik toegeven dat het niveau van Genk de laatste weken onder de verwachtingen is gebleven.”

Genk is nog steeds in de running om de dubbel naar de Cristal Arena te halen. De Limburgers deden de afgelopen weken een goede zaak in play-off I en geven in mei Cercle Brugge partij in de bekerfinale. “Het klopt dat we nog een mooi seizoenseinde tegemoet gaan”, vervolgt Tshimanga. “Maar we bekijken het nu wedstrijd per wedstrijd en dan zien we wel waar we uitkomen."

De flankverdediger liet verder nog optekenen dat hij zijn huidige trainer Mario Been verkiest boven ex-coach Peter Maes. “Maes zit constant op je kap tijdens training”, lacht Tshimanga. “Geef mij dus maar de stijl van Been. Al moet ik toegeven dat Maes me als voetballer zeker beter heeft gemaakt.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties