Analyse Genk is titelkandidaat, maar...

Fabian Morren
| 13 reacties
Genk is titelkandidaat, maar...
Foto: © SC

Racing Genk was vorig jaar met 18 op 30 het beste team in play-off I. Ook dit seizoen vertrok het goed, met 7 op 9. Het spel kan nog beter. "Er zijn enkele spelers die zoeken naar hun beste niveau", zegt assistent- trainer Pierre Denier. Genk gaat op zoek naar een historische dubbel...

Fabian Morren

5x op achterstand

“We kunnen misschien beter meteen met een 0-1 achterstand aan de wedstrijd beginnen”, glimlachte Jelle Vossen na afloop van de wedstrijd tegen Lokeren. Het is écht wel opmerkelijk. Genk kwam de voorbije vijf wedstrijden eerst achter, alvorens het wakker werd. Nog opmerkelijker is dat de ploeg van Mario Been geen enkele van die vijf wedstrijden verloor en zelfs vier ervan won.

Zoeken naar beste vorm

Niet iedere speler haalt op dit moment het niveau van enkele maanden geleden. Voor de winterstop speelde Genk bij vlagen zeer goed voetbal. Het loopt allemaal wat stroever nu. “We steken te veel energie in dom balverlies”, zegt Denier. “Sommige spelers zoeken inderdaad ook naar hun beste vorm.” Thomas Buffel is zo’n speler, maar hij bloeide in de tweede helft tegen Lokeren wel weer helemaal open. “Ik voelde me fitter dan de voorbije matchen”, zei hij daarover. “De trainer had me gevraagd om tijdens de week minder hard te trainen.”

Genk altijd goed in play-offs

Het is een vaststelling. Het systeem van de play-offs heeft Genk nog geen windeieren gelegd. Het speelde een keertje play-off II en dwong zo nog een Europees ticket af. Twee jaar geleden eindigde Genk de reguliere competitie als tweede en werd het uiteindelijk kampioen. Vorig seizoen haalde Been met z’n troepen maar nipt de play-off I, maar sloot het seizoen wel nog af als derde. “Dat wordt leuk dinsdag op Standard”, grijnst Denier. “Het worden twee echte play-offploegen tegenover elkaar. “

Titel

Niet iedereen bij Genk durft het uit te spreken, maar de Limburgse formatie is wel degelijk een titelkandidaat. Genk staat op amper één puntje van leider Anderlecht. Als Genk soms al het gevoel heeft dat het nog niet aanzien wordt zoals teams als Anderlecht en Club Brugge, dan heeft het ook dáár mee te maken. Een echte topclub moet ambities durven uitspreken. Denier: "Het is heel belangrijk dat we nog wonnen tegen Lokeren. Nu doen we nog mee voor de titel."

Druk, druk, druk!

Het programma van de teams in play-off I is zeer zwaar, dat van Genk met de bekerfinale zelfs nog ietsje zwaarder. Wat dacht u bijvoorbeeld van de Genkse eindspurt? Donderdag 9 mei de bekerfinale, zondag 12 mei een thuiswedstrijd tegen Anderlecht, donderdag 16 mei thuis tegen Standard en zondag 19 mei de laatste speeldag op het veld van Club Brugge. "Laten we toch maar wedstrijd per wedstrijd bekijken. Niet te ver vooruitkijken", knipoogt Denier. Conclusie: Genk kan zelfs nog de dubbel pakken, maar kan ook zomaar het slachtoffer van z'n eigen succes worden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties