Reactie De fauw: "Mbaye moet schoenen in vitrine zetten"

De fauw: "Mbaye moet schoenen in vitrine zetten"
Foto: © SC

Zulte Waregem pakte de volle buit in Club Brugge. Het ging makkelijk naar een 1-4 voorsprong, maar moest nog even bibberen op het einde. Aanvoerder Davy De fauw denkt een beetje aan de eerste plaats, waar Essevee zondag mag voor spelen en prees de prestaties van spits Mbaye Leye.

Aernout Van Lindt in Brugge

“Onze organisatie was beter dan die van Club Brugge vandaag. We slikken vrij veel goals in de play-offs, maar die komen vooral van stilstaande fases en omdat we te weinig druk op de bal zetten bij afstandsschoten. Daar kunnen we nog aan werken nu.”

“Toch was het een mooie overwinning. Alles was top en zeker Leye was vandaag ongelooflijk goed. Ik denk dat het zijn beste wedstrijd aller tijden was. Ik denk niet dat hij beter kan, al hoop ik voor hem van wel. Mbaye moet zijn schoenen in de vitrine zetten, wat een match!”

Mag er nu gedacht worden aan de eerste plaats? Zulte Waregem mag zondag voor de vijfde keer dit seizoen – de vierde keer in de play-offs – proberen de eerste plaats over te pakken. “Als je tweede staat en je speelt tegen de eerste denk je automatisch een beetje aan de eerste plaats. De play-offs vorderen en we willen zo hoog mogelijk eindigen.”

“Met elke overwinning doe je gouden zaken, zo ook tegen Anderlecht zondag. We moeten gewoon hopen dat we goed staan in de stand op het einde, want de prijzen worden maar aan het einde uitgereikt.”

"Details zullen beslissen over het verdere verloop van de play-offs. Bijna pakte ik mijn vijfde kaart en miste ik zo Anderlecht, maar ik zei dat mijn eerste fout was en dat het niet verdiend zou geweest zijn", was De fauw na de wedstrijd ook opgelucht dat hij er bij kan zijn aan de Gaverbeek tegen de leider.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties