Blijft Essevee Europees dan toch in Waregem?

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 7 reacties
Blijft Essevee Europees dan toch in Waregem?
Foto: © SC

Volg Zulte Waregem nu via WhatsApp!

In Waregem droomt menig voetbalfan van Europese hoogdagen aan de Gaverbeek. Maar waar speelt de fusieclub bij een kwalificatie?

Sinds zondag staat Zulte Waregem aan de leiding in play-off I. Een huzarenstukje waar in West-Vlaanderen zelfs niet aan werd gedacht bij aanvang van het seizoen. De kans is dan ook groot dat Essevee volgend seizoen Europees voetbal zal spelen. Groot probleem: het Regenboogstadion haalt de strenge eisen van de UEFA niet.

De clubleiding overwoog al om Europees uit te wijken naar Gent of Westerlo. Maar zo’n verhuis is nefast voor de trouwe schare fans. Omdat een oplossing uitblijft, hebben de clubleiding en het Waregemse stadsbestuur de handen in elkaar geslagen. “We bekijken of het haalbaar is om het stadion aan te passen naar Europese normen”, vertelt schepen van Sport Chantal Coussement in Het Nieuwsblad.

Eén van de aanpassingen is het verbreden van het speelveld met vier meter. Dat zou ten koste gaan van de atletiekpiste die momenteel in het Regenboogstadion ligt. “Maar het is niet zo dat we het voetbal gaan voortrekken op een andere sport”, legt Coussement uit. “In 2014 start de stad sowieso met de aanleg van een nieuwe piste. Bovendien blijven er nog vier banen over in het stadion. Dat is voldoende om te trainen. De wedstrijden zouden dan worden georganiseerd in Zwevegem.”

Ook Zulte Waregem zelf hoopt volgend seizoen in eigen stad te kunnen blijven. “Momenteel wordt de situatie geanalyseerd”, vertelt woordvoerder Cédric Tack. “Als het stadsbestuur van mening is dat de nodige aanpassing haalbaar en nuttig zijn, gaan we ervoor. Het zou voor de club fantastisch zijn om ook Europese in het eigen stadion te kunnen spelen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties