Interview Jeurissen: "Reactie van den Brom was er over"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 114 reacties
Jeurissen: "Reactie van den Brom was er over"
Foto: © SC

Sinds de start van play-off I moesten de scheidsrechters al heel wat kritiek slikken. Afgelopen weekend ging John van den Brom zijn boekje te buiten en uitte hij nogal wat kritiek op ref Boucaut. Voetbalkrant.com had een gesprek met scheidsrechtersbaas Robert Jeurissen.

Door Timothy Collard

Volgens Jeurissen speelt de zenuwachtigheid in play-off I een grote rol in de kritiek die de scheidsrechters te verduren krijgen. “Het is een beetje eigen aan de situatie. De teams lopen op de tippen van hun tenen en het zijn zenuwachtige play-offs. Alles ligt heel erg dicht bij mekaar en de arbiters worden met argusogen bekeken.”

“Kritiek is geen item bij scheidsrechters”

De oud-scheidsrechter geeft wel aan dat de scheidsrechters goed omgaan met de kritiek. “Voor iedere betwistbare fase wordt de scheids onmiddellijk met de vinger gewezen. Dat is een verschijnsel dat altijd terugkomt. Wij bespreken die kritiek evenwel niet onderling met de scheidsrechters. De jongens leren er mee om te gaan en moeten daar niet te lang bij stilstaan.”

Scheidsrechter Boucaut bleef ook na de wedstrijd achter zijn beslissingen staan en vond zelf dat hij een goeie wedstrijd had gefloten. Ook het rapport dat de controleur opstelde was positief. “Het rapport van de waarnemer is de enige graadmeter”, aldus Jeurissen. “Hij, en niemand anders, zorgt voor de quotatie. Van andere reacties mag je op de hoogte zijn, maar dat moet je niet meenemen naar de volgende wedstrijd.”

“Reactie van den Brom was er over”

Jeurissen besprak ook nog de reactie van Anderlecht-coach John van den Brom. “Die reactie zal niet zomaar passeren. Het Bondsparket is op de hoogte. Samen met de Geschillencommissie zullen zij het nodige doen”, aldus de ex-arbiter. De reactie van de Nederlandse oefenmeester krijgt dus sowieso nog een staartje. “We hebben dat in het verleden nog gedaan met coaches. Deze reactie was er over, dit moeten wij niet aanvaarden.”

“Scheidsrechters, voetballers en coaches verkopen allen één product: voetbal. Het onderlinge respect is dan ook van groot belang”, merkt Jeurissen op. “Het product voetbal mag geen schade oplopen omdat mensen elkaar onderling beginnen te bekritiseren. Zo besmeur je het imago van het voetbal. Zonder respect is er ook geen sprake meer van een goed product", besluit de scheidsrechtersbaas.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties