Vossen: "Nu wil ik bekerfinale spelen en winnen"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 7 reacties
Vossen: "Nu wil ik bekerfinale spelen en winnen"
Foto: © SC

Op negen mei staat Jelle Vossen op de Heizel voor zijn derde bekerfinale. "Het knaagt nog steeds dat ik de beker al eens heb gewonnen, maar toen niet aan spelen toekwam."

KRC Genk en Cercle Brugge moeten op negen mei onder elkaar uitmaken wie de Beker van België in de lucht mag steken. Voor Genk-aanvoerder Vossen is het al zijn derde finale. Al heeft de Limburger weinig goede herinneringen overgehouden aan de eerste twee tripjes.

“Ik hoop dat ik dit jaar aan de aftrap kom en win”, vertelt Vossen in Sport/Voetbalmagazine. “Ik won de trofee al eens met Genk, maar toen zat ik negentig minuten op de bank. Met Cercle speelde ik dan weer wel de volledige wedstrijd, maar toen was KAA Gent te sterk.”

In 2009 klopten de Limburgers KV Mechelen met 2-0. “Het knaagt nog steeds dat ik toen niet aan spelen ben toegekomen”, bekent de Rode Duivel. “Ik was dat jaar geen titularis bij Genk maar maakte toch enkele belangrijke doelpunten. Met twee minuutjes speeltijd was ik al tevreden geweest.”

Vossen en co moeten het dit jaar opnemen tegen Cercle Brugge. De aanvaller kent De Vereniging maar al te goed want hij speelde er op uitleenbasis. “Ik vond het verschrikkelijk dat ik die stap moest zetten. Ik speelde op dat moment al zeven seizoenen bij Genk. Maar mijn vader heeft me destijds doen inzien dat ik in de Cristal Arena te weinig speelminuten zou verzamelen. We zijn dan samen naar West-Vlaanderen gereden om het contract te tekenen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties