Anderlecht tegen Standard in originele 'Belle-Vue-uitrusting'

Anderlecht tegen Standard in originele 'Belle-Vue-uitrusting'
Foto: © SC

Tussen 1973 en 1981 was het biermerk Belle-Vue de hoofdsponsor van Anderlecht. Daarom zal Anderlecht tegen Standard Luik hulde brengen aan de geschiedenis van het biermerk. De spelers zullen de eerste helft spelen in de originele uitrusting van het eerste seizoen als hoofdsponsor.

De grootvader van de huidige voorzitter van RSC Anderlecht Roger Vanden Stock, Philémon Vanden Stock, startte precies 100 jaar geleden met het brouwen van bier. Na Wereldoorlog II nam zijn zoon Constant de zaak over en begon met het brouwen van het nu gekende Belle-Vue bier. 

"Royal Sporting Club Anderlecht, mijn familie en de brouwerij zijn nauw met elkaar  verbonden. Zowel Sporting Anderlecht als de brouwerij hebben eerbied voor traditie. De club is groot geworden mede dankzij de brouwerij Belle-Vue die honderd jaar geleden opgericht is door mijn grootvader. Ik kijk uit naar de viering tegen Standard Luik. Een traditierijke wedstrijd om de rijke traditie van een biersoort uit eigen streek te vieren is een uitgelezen gelegenheid om samen te komen en te feesten"; verklaart RSCA-voorzitter Roger Vanden Stock.

Belle-Vue, gebrouwen in Sint-Pieters-Leeuw, is het resultaat van een typische Brusselse lambiektraditie. Voor deze gelegenheid keren de bekende Belle-Vue-personages Jos & Jef terug. Zij geven de aftrap van de voetbalmatch op 5 mei tegen Standard.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties