Reactie Dury: "Blijf achter keuzes staan"

Dury: "Blijf achter keuzes staan"
Foto: © SC

Francky Dury vertimmerde voor de wedstrijd tegen Racing Genk zijn defensie ietwat. Na de wedstrijd rees de vraag of dat niet voor een deel het moeilijke begin van de thuisploeg kon verklaren. De coach verdedigde zijn keuzes na de wedstrijd.

Aernout Van Lindt in Waregem

“Ik heb keuzes gemaakt en ik blijf achter die keuzes staan. Bossut is onze basiskeeper en toonde op training dat hij klaar was. Hinostroza was ook enorm goed bezig op training en daar moesten we iemand nieuw inbrengen door de schorsing van Delaplace. Doordat Delaplace een echte aanjager is op de linkerflank, wou ik daar ook een aanpassing doen om wat meer aanvalsdrang te krijgen op links.”

“Daarom koos ik voor Verboom op de linksback. Of ik dan Godeau of Colpaert centraal achterin zet, maakt niet zoveel uit. Beiden kunnen dat. Godeau en Verboom hebben hun hele leven al veel samen gespeeld, bij de nationale jeugd, bij Anderlecht. Ze zijn op elkaar ingespeeld. Ik zou alle keuzes zo opnieuw maken.”

“We hebben vandaag verdiend verloren, al had het ook anders kunnen lopen. Genk speelde met vertrouwen en heeft wat geluk gehad. Wij hebben pech gekend.”

Ook op het incident Leye-Berrier wou de coach even terugkomen: “Als je ontgoocheld bent, moet je nog altijd topprof blijven. Grote sportmannen moeten ook groot zijn als ze verloren hebben. Het is niet nodig om zo te reageren na een fantastisch seizoen. Ik zal wel beslissen wie in de kern zit.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties