Evian TG zit in hetzelfde schuitje als Cercle Brugge

Frank Deckers
| 1 reacties

Evian TG heeft zich als eerste ploeg geplaatst voor de finale van de Coupe de France. In de halve finale versloeg Evian Lorient met 4-0. De finalist strijdt in de competitie nog tegen de degradatie, maar mag zich alvast opmaken voor de finale van de beker.

Het sprookje van Evian blijft maar duren. In de kwartfinale versloeg het team PSG nog, door de sterrenploeg in de penaltyreeks knock-out te slaan. Tegen Lorient kwam Evian al na tien minuten op voorsprong. Ninkovic rondde een samenspel met Sagbo mooi af. Niet veel later scoorde Yannick Sagbo zelf de 2-0.

Na ruim een uur was de wedstrijd al gespeeld. Kévin Bérigaud profiteerde van een fout van de doelman om de derde goal van de avond te scoren. Lorient begon beter aan de tweede helft, maar de voorsprong van Evian was te groot. Tien minuten voor tijd legde Nadjib Baouia de eindstand vast met een knap afstandsschot. Volgende week weten we of Troyes of Bordeaux de tegenstander van Evian wordt in de finale.