Interview Fernandez: "Tiende geel Arzo zou groot probleem zijn"
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 3 reacties
Fernandez: "Tiende geel Arzo zou groot probleem zijn"
Foto: © SC

AA Gent neemt voor de heenwedstrijd van de finale van play-off II in Leuven maar twee centrale verdedigers mee. Nahayo en Melli zijn geblesseerd, Savic zit niet in de selectie.

Sander De Graeve in Gent

Die twee verdedigers, Arzo en Zukanovic, staan dan nog eens op één gele kaart van een schorsing. Gent-coach Fernandez denkt niet dat het de wedstrijd zelf zal beïnvloeden. "Ze mogen daar geen rekening mee houden. We moeten aan het heden denken, niet aan de toekomst. We moeten er voluit voor gaan."

In de toekomst zou het wel eens link kunnen worden. "Nahayo zou volgende week opnieuw fit kunnen zijn, Melli is een groter vraagteken. Als Arzo geel pakt is hij meteen twee wedstrijden onbeschikbaar, dat is een grote zorg."

Gent heeft wel enkele andere spelers die centraal achterin uit de voeten kunnen. "Cendros, Lepoint en Maréval kunnen ons op die positie uit de nood helpen. Savic is voorlopig nog geen alternatief voor Arzo, dat is nog een te grote verantwoordelijkheid."

"Toen ik in januari zei dat we voor Europees voetbal gingen, verklaarde iedereen mij gek"

Fernandez erkent verder dat Gent favoriet is, maar onderschat Leuven niet. "Toen ik hier aankwam en zei dat we voor Europees gingen, verklaarde iedereen mij gek. Als je dat dan vier maand blijft zeggen, is het logisch dat men je als favoriet ziet. Ook door onze goede prestaties van de voorbije weken zijn we favoriet. De mentaliteit is goed en het zelfvertrouwen is er."

"We mogen Leuven niet onderschatten. We zullen de hele tijd geconcentreerd moeten zijn. Het is eigenlijk een wedstrijd van 180 minuten. We mogen geen fouten maken, want we gaan ze niet kunnen rechtzetten. Het is heel belangrijk dat we de terugwedstrijd met mogelijkheden kunnen aanvatten."

Selectie Gent: Boeckx, Padt, Cendros, Zukanovic, Arzo, Rafinha, Maréval, Neto, Hubert, Van Der Bruggen, Lepoint, Brüls, Soumahoro, Kagé, Lopez, Coulibaly, Mboyo, Kola

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Voetbalkrant.com

Al meer dan 21570 voetbalfans gingen je voor!

Met de Voetbalkrant nieuwsbrief ontvang je dagelijks al het laatste voetbalnieuws van jouw favoriete competities, ploegen of spelers per mail.

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties