Interview Dury: "Iedereen nog steeds gemotiveerd"

Dury: "Iedereen nog steeds gemotiveerd"
Foto: © SC

Na een 0 op 6 in de wedstrijden tegen Standard en Racing Genk is Zulte Waregem zijn leidersplaats terug kwijt. Nieuw verlies in en tegen Lokeren is dan ook uit den boze om te blijven meespelen voor de prijzen. Dat weet ook coach Francky Dury.

Aernout Van Lindt in Waregem

“Het is geen cruciale match, maar wel een belangrijke wedstrijd. We staan heel goed en we doen nog mee voor alles. Het doel is nog altijd een ticket voor de Europa League en daarvoor komen we nog altijd in aanmerking. We gaan dus zeker proberen winnen van Lokeren.”

Toch weet Dury dat het een moeilijke wedstrijd wordt: “Hoe dichter je bij het einde komt, hoe moeilijker de wedstrijden worden. Tegen Lokeren zijn het altijd spannende wedstrijden, waarbij het moeilijk is om openingen te vinden. Peter Maes is een goede coach die werkt vanuit de organisatie. Lokeren heeft een beetje dezelfde kwaliteiten als ons en het zit heel dicht bij elkaar, al blijkt dat niet echt uit het puntentotaal.”

"Zal niet eindigen met een sisser"

“Wat we 37 weken kunnen, moeten we ook 40 weken kunnen. Het is moeilijk als kleine ploeg, maar we hebben zeer sterk gepresteerd. Het zal dus wel niet eindigen met een sisser, want iedereen is nog steeds gemotiveerd om er iets van te maken.”

Het 'relletje' tussen Berrier en Leye heeft volgens Dury ook geen invloed gehad op die motivatie. “Het zijn twee belangrijke spelers. Er is een fout gemaakt en die is nu opgelost. We hebben daarover gepraat met hen persoonlijk en met de groep. Daarmee stopt het dan ook. Het zijn niet de beste vrienden, maar dat weet ik al veertien maanden.”

“En dat hoeft ook niet. Om iets te bereiken heb je drie zaken nodig: je moet je zelf goed voelen, je moet anderen kunnen prikkelen en je moet een gemeenschappelijk doel hebben. Bij Zulte Waregem is aan die voorwaarden nog steeds voldaan. Leye en Berrier vinden elkaar op het veld toch wel duidelijk goed.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties