Interview Köteles wil voor de dubbel gaan: "Bekerwinst betekent niet het einde"

Robby Morren
Robby Morren
| 12 reacties
Köteles wil voor de dubbel gaan: "Bekerwinst betekent niet het einde"
Foto: © SC

Laszlo Köteles omschrijft de bekerwinst als het mooiste moment uit zijn carrière. De doelman van Genk hoopt dat zijn ploegmaats voldoende vertrouwen hebben getankt om ook voluit voor de titel te gaan. Daarvoor moeten de Limburgers zondag wel voorbij Anderlecht geraken.

Door Robby Morren

Kan je beschrijven welk gevoel je had toen je de beker in de lucht stak?

"Het is niet mogelijk om te beschrijven wat ik voelde, dat is niet in woorden uit te drukken. Het was mijn eerste bekerfinale en meteen een eerste prijs. Ik vind dat we die beker verdienen, zeker als je bekijkt welke teams we op weg naar de finale hebben uitgeschakeld."

Is de bekerwinst je mooiste moment bij Genk?

"Het is het mooiste moment in mijn carrière. Een trofee winnen is altijd heel mooi en bij deze beker kan ik zeggen dat ik er ook een groot aandeel in had."

De finale werd uiteindelijk geen makkelijke wedstrijd voor jullie.

"We creëerden wel enkele kansen maar Bram Verbist deed zijn werk prima. Onze organisatie stond wel goed, Jeroen (Simaeys nvdr) had voor de wedstrijd gezegd dat ik niet veel werk zou krijgen. Naarmate de tijd vorderde sloop er wat nervositeit in onze ploeg. Het had makkelijker kunnen lopen indien we in de beginfase hadden kunnen scoren maar wie maalt daar nu nog om? De beker is van ons."

Heb je kunnen genieten van de sfeer in het stadion?

"Natuurlijk! Het was heel tof om zo veel blauw-witte fans in het stadion te zien, de sfeer was super. Voor ons was het ook heel belangrijk om die beker te pakken voor al de supporters. Gelukkig zijn we daarin geslaagd."

Jullie hebben nu een Europees ticket op zak.

"Ja maar dat betekent nog niet het einde. Er zijn nog drie wedstrijden te gaan in play-off I en achter één prijs staat nog een vraagteken. Wij hebben nog kans. Ik hoop dat de bekerwinst ons een voldoende grote boost geeft om ook voor die titel te gaan."

Geloof je nog in de titel?

"Natuurlijk wel. Het belangrijkste is dat je blijft geloven in je kansen. Ik denk dat ons team sterk genoeg is om nog een prijs te pakken. Doordat we al zeker zijn van een plaats in Europa, valt er een grote druk van onze schouders. We kunnen nu toch meer bevrijd spelen en hopelijk helpt ons dat om voor een tweede prijs te strijden. We hebben nu een ticket voor de Europa League maar de Champions League is nog mooier."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties