Suarez: "Ik wil een Anderlechticoon worden"

Suarez: "Ik wil een Anderlechticoon worden"
Foto: © SC

Matias Suarez staat er weer bijna helemaal. De aanvaller belooft tegen Genk te ontploffen, maar kwam in Het Nieuwsblad ook terug op zijn mislukte transfer naar CSKA Moskou. Een transfer die hij nooit wou en waar hij nu alvast niet meer aan denkt.

Moskou werd hem letterlijk door de strot geduwd. "Eerlijk. Ik ben nooit echt geïnteresseerd geweest in Moskou. Maar die ploeg drong al twee jaar aan. Ze bleven mij maar vragen en telkens opnieuw wees ik hen af. Tot mijn hoofd helemaal gek was. Plots zei ik wel ja", aldus de Argentijn in de krant. "Ik had ook andere aanbiedingen: uit grotere competities. Uit Italië bijvoorbeeld, maar geen enkele van die ploegen kon de transfersom van meer dan 10 miljoen euro betalen. Dus leek het opeens alsof ik bij CSKA moest toehappen om mijn ultieme dromen waar te maken."

En die droom is om aan de zijde van Messi te kunnen spelen. "De entourage van de Argentijnse bondscoach had aan mijn manager laten weten dat ik naar een grotere competitie moest om in aanmerking te komen voor de nationale ploeg. Het WK volgend jaar in Brazilië is mijn ultieme droom. Als ik dan Argentijns international zou zijn, kan mijn hele familie komen kijken. Tja, dan ga je nadenken."

Dat heeft hij nu opgeborgen en bij Anderlecht wil hij ontploffen. éDe gezondheid van een speler is toch nog altijd belangrijker dan geld, niet? Maar ik wil me nu wel volledig engageren voor Anderlecht. De kans is reëel dat ik hier straks een nieuw contract teken tot 2017. Na mijn afgesprongen transfer hebben
het bestuur, de trainer, de ploegmaats en de fans mij direct weer in de armen gesloten. Dat vergeet ik niet."

"Als ik hier ooit vertrek zou het wel geweldig zijn dat iedereen mij herinnert als zo'n grote Anderlecht-speler. Dat is mijn nieuwe doel: eerst een icoon van de club worden en dan pas vertrekken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties