Boussu Dour krijgt nu toch licentie

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 23 reacties
Boussu Dour krijgt nu toch licentie
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Boussu Dour krijgt alsnog een licentie en mag volgend seizoen gewoon in tweede klasse aantreden. Daardoor lijkt de kans groot dat Oudenaarde eindronde om het behoud zal moeten spelen. Of toch niet?

De soap rond licenties gaat verder. Nu heeft Boussu Dour alsnog een licentie weten te bemachtigen via het Belgisch Arbitragehof voor de Sport. Dat meldt Het Nieuwsblad. Dat toegangspasje voor de Belgacom League komt als een donderslag bij heldere hemel want de Licentiecommisie boorde twee eerdere dossiers van de fusieclub simpelweg de grond in.

Door de beslissing zakt Oudenaarde tot onder de lijn van de veilige zone. Daardoor moeten de geelhemden eindronde spelen om het behoud. In theorie moeten de Oost-Vlamingen morgen al aantreden tegen Verbroedering Geel.

Maar ook dat is verre van zeker want Oudenaarde heeft nog een troef achter de hand. De club tekende eerder immers derdenverzet aan bij de KBVB omdat het geen drie punten kreeg toegewezen voor de wedstrijd tegen WS Woluwe. De hoofdstedelingen speelden toen immers met een speler die niet speelgerechtigd was. Met die drie punten is Oudenaarde dan weer wel gered. De uitspraak in die zaak is voor vrijdag gepland. Een dag na de wedstrijd tegen Geel. Bij een gelijk voor Oudenaarde, zou Heist die wedstrijd moeten hebben afgewerkt. Wordt vervolgd!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties