Rusland en Italië spelen finale EK U17

Rusland en Italië hebben zich weten te plaatsen voor de finale van het EK onder de 17 jaar in Slowakije. Italië klopte het thuisland, Rusland plaatste zich na een strafschoppensessie tegen Zweden.

Slowakije – Italië 0-2

Slowakije probeerde tegen Italië te stunten, maar al na twee minuten was de droom al aan flarden geschoten. Pugliese scoorde en zette de Italianen zo op voorsprong. Iets over halfweg de tweede helft maakte Capradossi het tweede doelpunt. Die klap kwam Slowakije niet meer te boven.

Rusland – Zweden 0-0

In Rusland – Zweden werd niet gescoord. Zweden moest wel bijna een helft met 10 verder, nadat Rakip werd uitgesloten. Strafschoppen moesten uiteindelijk de beslissing brengen.

Na 22 strafschoppen werd het daarin uiteindelijk 10-9 voor de Russen, die zo de finale mogen spelen tegen Italië.

Rusland en Italië speelden in de groepsfase al eens 1-1 gelijk, dus de finale op vrijdag lijkt een leuke partij te kunnen gaan worden.