Garrido: "Spelen zondag een finale"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 37 reacties
Garrido: "Spelen zondag een finale"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Daags na het zware 5-2 verlies was er geen persconferentie op Jan Breydel. Coach Garrido nam wel even de tijd om op de officiële website van Club Brugge vooruit te blikken naar de wedstrijd tegen Genk van zondag. Garrido ziet die match als een finale.

Van de zware nederlaag blijft weinig hangen, volgens Garrido. “Van onze laatste vijf wedstrijden wonnen we er vier. Het zou dus fout zijn nu die ene match te laten meespelen in de hoofden. We moeten de wedstrijd van zondag echt aanpakken als een finale, want dat is het ook. Een finale waar we dit seizoen nog een prijs kunnen pakken, de kwalificatie voor de Champions League."

De Club-coach roept ook de supporters op om vol achter het team te staan. "Ik denk dat ze redenen hebben om trots te zijn op het team, en ze moeten het team dat ook laten voelen. We rekenen voor deze finale op een vol stadion. Het kan een prachtig afscheid van het seizoen worden. Drie maanden terug had niemand kunnen denken dat de situatie ging zijn zoals ze nu is, dus laat ons er allemaal samen voor gaan zondag. Uiteraard zijn we ergens afhankelijk van Anderlecht als we die tweede plaats willen pakken, maar ik ben er zeker van dat ze hun sportieve plicht zullen vervullen.”

Garrido is tevreden dat Club nog meespeelt voor een plaats in die Champions League. “Twee of drie maanden geleden had niemand verwacht dat we vandaag op zo’n goeie positie gingen staan. We deden tot op het laatste moment mee voor de titel en kunnen ons zondag kwalificeren voor de Champions League! Ik herinner mij nog een persconferentie enkele maanden terug waarin zelfs twijfel werd geuit of we ons al dan niet zouden kunnen kwalificeren voor de play-offs. Nu zijn we in de running voor de tweede plaats, ik denk dat we dus goed gewerkt hebben."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties