Donk: "Laat Club eens een seizoen lang positief in het nieuws komen"

Fabian Morren
| 20 reacties
Donk: "Laat Club eens een seizoen lang positief in het nieuws komen"
Foto: © SC

Bijna had Club Brugge nog de titel gepakt, maar zover kwam het uiteindelijk niet. Ryan Donk was al even verrast als de buitenwereld dat Club nog zolang om die titel meedeed.

"Ik zou wel eens willen dat Club een seizoen lang positief in het nieuws komt. Nu is het lachen en brullen, maar vier maanden geleden hadden we de supporters nog tegen ons. We mogen blij zijn dat we nog zo hoog staan. Andere ploegen hebben een vast elftal. Wij kunnen twee teams opstellen die bovenin meedraaien, maar het was voortdurend knip -en plakwerk", weet Donk in Het Nieuwsblad.

Donk krijgt vaak het verwijt nonchalant te zijn. "De buitenwereld weet niet altijd wat er speelt. Neem nu de laatste wedstrijd tegen Anderlecht: twee dagen van tevoren zat ik door privéredenen niet lekker in mijn vel. Niemand wist ervan, op Vadis en de trainers na", vertelt de Nederlander.

"Op een bepaald moment had ik meer vrije tijd omdat we op de helft van Anderlecht speelden. Daardoor ga je over andere dingen andenken - wat niet hoort - en die privézaak zat me zo dwars dat ik het niet meer kon onderdrukken. Ik had gewoon geen zin meer in die wedstrijd. Het hoefde niet meer. Vandaar dat ik het in het laatste kwartier zo moeilijk had. Dan mag je zeggen dat ik nonchalant ben, maar als je de reden niet kent, laat het maar."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties