Interview Gillet: "Ben gelukkig bij Anderlecht"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 6 reacties
Gillet: "Ben gelukkig bij Anderlecht"
Foto: © SC

Guillaume Gillet werd eerder vandaag samen met de andere Anderlecht-spelers in de bloemetjes gezet na het behalen van de landstitel. Ook hij blikt maar wat graag terug op een prachtig seizoen.

Cédric De Volder in Anderlecht

Onder andere Eric Tomas (burgemeester van Anderlecht, nvdr.) en Brussels minister-president Charles Picqué stonden op de eerste rij om een pluim op de hoed van de Anderlecht-spelers te steken. Tussen een hapje en een drankje door blikte ook Guillaume Gillet nog eens terug op het afgelopen seizoen.

“Ik was eigenlijk zo’n vijf minuten voor het einde al zeker dat de landstitel binnen was”, verrast de Luikenaar. "Zulte Waregem zorgde nochtans voor een enorme druk, maar ik wist dat we de titel niet meer te grabbel zouden gooien. Al moet ik toegeven dat het veruit de zwaarste strijd was in mijn paars-witte periode.”

"Het is een droom om in de Premier League of in de Bundesliga te spelen en ik ga niet op voorhand weigeren bij een interessant voorstel. Maar het zou even mooi zijn om mijn carrière bij Anderlecht af te sluiten"

“Anderlecht was dit seizoen verplicht om kampioen te worden”, gaat de rechtsachter verder. “Er was simpelweg geen alternatief. Het is dan ook leuk om terug te kunnen blikken op een uitstekend seizoen. We behaalden ons doel en speelden enkele goede wedstrijden in de Champions League.”

Gillet heeft nog een contract tot 2016 in het Astridpark. Denkt hij net als onder anderen Lucas Biglia, Milan Jovanovic en Dieumerci Mbokani aan een vertrek? “Ik ben gelukkig bij Anderlecht”, besluit de Rode Duivel. “Het is natuurlijk een droom om in de Engelse Premier League of in de Duitse Bundesliga te spelen en ik ga niet op voorhand weigeren bij een interessant voorstel. Maar het zou even mooi zijn om mijn carrière bij Anderlecht af te sluiten. Deze club doet elk seizoen mee om de oppergaai en speelt Europees voetbal. Mooi toch?”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties