Interview De Zeeuw: "Biglia moet het hogerop proberen"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 13 reacties
De Zeeuw: "Biglia moet het hogerop proberen"
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Gisteren werden de Anderlecht-spelers gehuldigd door de Brusselse notabelen. Demy de Zeeuw zat er echter wat onwennig bij. De Nederlander weet namelijk nog steeds niet waar zijn toekomst ligt. "Ik hoop dat ik ook volgend seizoen bij Anderlecht speel."

Cédric De Volder in Anderlecht

Demy de Zeeuw werd in de terugronde door Spartak Moskou uitgeleend aan paars-wit. De ex-international van Oranje kon evenwel niet meteen overtuigen door het gebrek aan matchritme. Herman Van Holsbeeck liet een tweetal weken geleden dan ook optekenen dat Anderlecht de optie in het huurcontract (de landskampioen kan de Zeeuw overnemen van Spartak voor zo’n anderhalf à twee miljoen euro, nvdr.) niet zal lichten.

"Ik hoop dat ik nog van waarde kan zijn voor dit Anderlecht. Al zal het dan zeker niet als 'de nieuwe Lucas Biglia' zijn. Ik wil mijn eigen naam maken"

Toch lijkt het er meer en meer op dat de Zeeuw ook volgend seizoen nog zal rondlopen in de wandelgangen van het Astridpark. De Nederlander zette immers een sterk slot van de competitie neer. “Ik ben bereid om in te leveren om volgend jaar bij Anderlecht te blijven. Maar ik heb nog een contract in Rusland en uiteindelijk is het Spartak die over mijn toekomst zal beslissen. Maar ik hoop dat we eruit geraken.”

Ook Lucas Biglia liet in de vaderlandse pers optekenen dat hij in de controlerende middenvelder een perfecte vervanger ziet. “Ik ben nochtans een ander type voetballer dan Biglia”, pikt de Zeeuw in. “Maar ik hoop dat ik van waarde kan zijn voor dit Anderlecht. Al zal het dan zeker niet als ‘de nieuwe Lucas Biglia’ zijn. Ik wil mijn eigen naam maken.”

"Misschien zorgen de stadions ervoor dat de reputatie van het Nederlands voetbal hoger ligt? Een tripje naar de ArenA of De Kuip is iets indrukwekkender dan op bezoek gaan bij pakweg Club Brugge of KRC Genk"

Maar de aanvoerder van paars-wit is niet de enige die op vertrekken staat. Ook onder anderen Dieumerci Mbokani, Milan Jovanovic en Cheikhou Kouyaté zouden wel eens hun laatste wedstrijd kunnen hebben gespeeld in de hoofdstad. “Bij elke sterke ploeg wordt er ieder jaar gevreesd voor een leegloop”, nuanceert de middenvelder. “In dat geval zullen er nieuwe spelers moeten opstaan. Ik vind alvast dat Biglia het moet proberen in een Europese topcompetitie. Hij voetbalt echt een niveau hoger dan de rest. Het is nu aan hem om zijn plafond op te zoeken.”

De Zeeuw pakte eerder ook al titels in met AZ Alkmaar en Ajax. Hoe schat hij het verschil tussen de Belgische Jupiler Pro League en de Nederlandse Eredivisie in? “Het play-offsysteem maakt alles natuurlijk razend spannend”, besluit de ex-international. “Maar eigenlijk is er weinig verschil tussen beide competities. Misschien zorgen de stadions ervoor dat de reputatie van het Nederlands voetbal hoger ligt? Een tripje naar de ArenA of De Kuip is iets indrukwekkender dan op bezoek gaan bij pakweg Club Brugge of KRC Genk.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties