Oostende: "Overdracht aandelen niet rechtsgeldig"

Oostende: "Overdracht aandelen niet rechtsgeldig"
Foto: © SC

Oostende heeft in een persbericht laten weten dat de aandelenoverdracht van aandelen van Oostende aan Patrick Decuyper niet rechtsgeldig kan zijn.

Het is advocaat Walter Van Steenbrugge die een en ander heeft nagekeken en tot de conclusie is gekomen dat de overdracht van aandelen niet rechtsgeldig kan zijn: "Lejaeghere benadrukt dat er met Decuyper nooit een rechtsgeldige en afdwingbare aandelenoverdacht tot stand kwam."

In het getekende 'voorakkoord' zouden een aantal voorwaarden staan die niet zijn uitgevoerd of zelfs niet meer kunnen worden uitgevoerd, waardoor het hele verhaal van een overdracht van aandelen op losse schroeven staat.

Lees het hele bericht van Walter Van Steenbrugge hier:

"Dhr. Lejaeghere benadrukt dat er met dhr. Decuyper nooit een rechtsgeldige en afdwingbare aandelenoverdacht tot stand kwam. 

Zij hebben zulks enkel in overweging genomen en hebben desbetreffend enkel een aantal krachtlijnen en voorwaarden van een eventuele aandelenoverdracht neergeschreven en ondertekend.

Diverse van die krachtlijnen en voorwaarden zijn inmiddels achterhaald, niet uitgevoerd of zelfs onuitvoerbaar geworden, zodat ook de overwogen aandelenoverdracht onuitvoerbaar is geworden en als onbestaand moet worden beschouwd. 

Uiteindelijk is m.a.w. aan de intentie tot overdracht geen gevolg gegeven, en zijn de voorwaarden nooit geformaliseerd geworden in een effectieve overeenkomst van aandelenoverdracht. 

De besproken krachtlijnen en voorwaarden zijn ook nooit uitgevoerd binnen de termijnen die daarvoor waren vooropgesteld, en het ontbreken van een effectieve overdracht blijkt tenslotte ook duidelijk uit het feit dat dhr. De Cuyper zich nooit als meerderheidsaandeelhouder van de club KV Oostende gedragen of geprofileerd heeft. In casu zijn er overigens nooit bijeenkomsten geweest met de andere aandeelhouders.

De tekst op het 'vodje papier' kan hoogstens als een begin van bewijs van een voorovereenkomst worden opgevat maar kan tegen het licht van de verdere communicatie en briefwisseling onder partijen nooit worden uitgelegd in de zin dat dhr. De Cuyper hic et nunc kan beschouwd worden als hoofdaandeelhouder".

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties