Santini dankzij Mario Stanic bij Kortrijk

Timothy Collard
Timothy Collard
| 2 reacties
Santini dankzij Mario Stanic bij Kortrijk
Foto: © SC

Gisteren maakte KV Kortrijk de komst van Ivan Santini wereldkundig. De Kroatische aanvaller komt over van Freiburg en koos op aanraden van voormalig Club Brugge-aanvaller Mario Stanic voor het team van Hein Vanhaezebrouck.

“Uiteindelijk is het de speler zelf die beslist. Freiburg wilde hem graag houden, maar hij wilde meer spelen”, vertelt Stanic aan Sport/Voetbalmagazine. “Een jonge speler als hij die niet veel speelt en scoort, is niet tevreden. Want alleen door te spelen kan je vooruitgang maken.”

De ex-aanvaller van onder meer Club Brugge en Chelsea ziet gelijkenissen tussen zijn eigen carrière en die van Santini. “Tot nu toe verliep zijn carrière net als de mijne. Ik was 23 toen ik naar België kwam, hij is net 24 geworden. Naar België komen, was de beste beslissing uit mijn loopbaan. Ik verwacht dat hetzelfde met Ivan zal gebeuren. Want hij is echt een hele goeie speler, dat zullen ze in België snel merken”, aldus de Kroaat.

Ondanks dat de Santini een contract voor drie seizoenen tekende bij Kortrijk, zal de aanvaller niet zo lang bij de club blijven volgens Stanic. “Ik weet dat hij over de kwaliteiten beschikt voor de top, in de Belgische competitie of elders in Europa.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties