Interview Vanhaezebrouck: "Verwacht deze week enkele doorbraken"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Vanhaezebrouck: "Verwacht deze week enkele doorbraken"
Foto: © SC

Volg KV Kortrijk nu via WhatsApp!

In de schaduw van het Guldensporenstadion trainde KV Kortrijk gisteren een eerste keer met het oog op de nieuwe voetbaljaargang. "En er staat deze week nog heel wat te gebeuren in Kortrijk", lichtte Hein Vanhaezebrouck een tipje van de sluier op.

Cédric De Volder in Kortrijk

Onder een aangenaam lentezonnetje haspelden De Kerels hun eerste training af. Ook Hein Vanhaezebrouck leek, samen met de pakweg driehonderd fans, te genieten van de herneming. “Het is leuk om te starten op een zondag”, vertelt de oefenmeester. “We doen het nu al enkele seizoenen op deze manier bij KVK en ik heb begrepen dat ook Zulte Waregem onze formule kopieert. Ik zou het elke club alvast aanraden.”

Het leek wel een eerste schooldag rond het hoofdterrein van de West-Vlamingen. “En dan ben ik wellicht de onderwijzer”, lacht de ontspannen oefenmeester. “Maar ergens kan je de vergelijking zeker maken. Ik ben namelijk ook al een tijdje bezig met de voorbereiding terwijl mijn studenten nog vakantie hadden.”

"Mijn ambitie is beter doen dan vorig seizoen. En een achtste plaats is beter, hé! Ik wil vooral dat we de sleutelmomenten beter verteren"

En op die eerste schooldag waren een twintigtal scholieren aanwezig. Opvallende afwezigen waren onder anderen Darren Keet en Ernest Nfor. “Momenteel kan ik nog enkele beloften de kans geven om mee te trainen. Maar er zullen zeker nog versterkingen komen. Ik verwacht bovendien een drukke week met enkele doorbraken. Het is een beetje hetzelfde verhaal als altijd: ieder jaar moeten we in Kortrijk van vooraf aan beginnen. Ik denk dan ook dat we zo’n acht nieuwe gezichten zullen kunnen tellen binnenkort.”

Vorig seizoen eindigden de Kortrijkzanen op een ietwat teleurstellende negende stek. “Mijn ambitie is beter doen”, gaat de 49-jarige Vanhaezebrouck verder. “En een achtste plaats is beter, hé! Nee, het is de bedoeling om verder te gaan op het elan van vorig jaar. Alleen wil ik dat we de sleutelmomenten beter verteren. We schoten op cruciale momenten soms nog te kort, waardoor we de boot misten.”

Over play-off I wordt in Kortrijk, in tegenstelling tot de twee voorbije seizoenen, met geen woord gerept. “Die elitegroep is geen doel op zich”, besluit de coach. “Maar we gaan het ticketje niet laten liggen als het voor het grijpen ligt. Het is nu vooral zaak om de positieve lijn van de voorbije jaren door te trekken. In mijn ogen zijn alle ploegen, op de top vijf na, gelijkwaardig aan elkaar. Er liggen dus kansen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties