Kouyaté stuurt ook Zenit wandelen

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 22 reacties
Kouyaté stuurt ook Zenit wandelen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Cheikhou Kouyaté heeft ook een voorstel van Zenit Sint-Petersburg op zak. De verdediger van RSC Anderlecht heeft echter geen zin in een Russisch avontuur en droomt nog steeds van de Premier League.

Kouyaté geniet momenteel nog van een welverdiende vakantie in zijn thuisland. Al begon het verlof voor de Senegalees anders dan hij zelf had verwacht. “Na de laatste competitiewedstrijd stak een blindedarmontsteking de kop op en moest ik met spoed onder het mes. Ik miste dan ook de WK-kwalificatiewedstrijden van Senegal tegen Angola en Liberia. Maar ondertussen voetbal ik alweer met vrienden op het strand.”

En waar zal de verdediger volgend seizoen voetballen? Dinamo Kiev trekt al geruime tijd aan zijn mouw. Senegalese media menen bovendien te weten dat Zenit Sint-Petersburg, de afgelopen seizoenen enkele keer de tegenstander van paars-wit in de Europa – en de Champions League, ook interesse toont in Kouyaté.

“Ik heb inderdaad twee concrete voorstellen op zak”, besluit de verdediger tegenover de plaatselijke media. “Eéntje van Dinamo Kiev en ééntje van Zenit. Ik kreeg al een voorstel om op bezoek te gaan in Oost-Europa, maar ik heb dat geweigerd. Mijn doel is de Engelse Premier League, maar administratieve problemen (Kouyaté wacht op een Belgisch paspoort, nvdr.) verhinderen een transfer.”

De verdediger liet eerder al optekenen eventueel in het Astridpark te blijven tot de wintermercato. In Sint-Petersburg zou Kouyaté de vervanger moeten worden van de naar Fenerbahçe vertrokken Bruno Alves.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties