Parkeerproblemen rond Ghelamco Arena: "Neem bus of fiets"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 13 reacties
Parkeerproblemen rond Ghelamco Arena: "Neem bus of fiets"
Foto: © SC

KAA Gent neemt dit seizoen haar intrek in de gloednieuwe Ghelamco Arena. Enig probleem: er worden nu al parkeerproblemen gevreesd.

KAA Gent ontvangt dit seizoen RSC Anderlecht, Club Brugge en andere Belgische eersteklassers in de gloednieuwe Ghelamco Arena. Ook de fans kijken reikhalzend uit naar de eerste wedstrijd in de voetbaltempel. Al zal het nieuwe stulpje wellicht ook voor grijze haren zorgen bij tal van supporters.

De Buffalo's verkochten de voorbije weken parkeerabonnementen. Op die manier kunnen zo'n 2.200 kaarthouders hun wagen kwijt in de buurt van het stadion. Maar wie geen dergelijk abonnement bezit, dreigt in de problemen te komen.

Bus of fiets

"Heel wat fans wonen in een straal van vijf kilometer rond het stadion", vertelt schepen van Mobiliteit Filip Watteeuw (Groen) in Het Laatste Nieuws. "Via veilige fietswegen zal het stadion vlot bereikbaar zijn. Bovendien zijn er nabij de ingang van de Arena gratis fietsenstallingen voorzien."

Ook De Lijn werkt mee aan het mobiliteitsplan voor het nieuwe stadion. "Er zullen voor en na de wedstrijden extra bussen worden ingelegd om de fans te vervoeren. We raden fans die toch met de auto willen komen dan ook aan om te gaan carpoolen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties