Toont Menzo Lierse de juiste weg?

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 9 reacties
Toont Menzo Lierse de juiste weg?
Foto: © SC

De start van voetbaljaargang 2013 - 2014 nadert met rasse schreden. Voetbalkrant.com geeft - in samenwerking met Herman Brusselmans - alvast een voorproefje. Wat mogen we de komende maanden verwachten van Lierse SK?

Analyse vorig seizoen
De Pallieters draaiden vorig seizoen een povere jaargang. Ondanks de steile ambities van de excentrieke voorzitter Maged Samy vochten de geelhemden een jaar lang tegen de degradatie. Uiteindelijk werd afgeklokt op de veertiende plaats. Enkel wijlen Beerschot AC en Cercle Brugge deden nog slechter. De fans pikten het matige voetbal niet langer en gingen – terecht in onze ogen – op de banken staan. Maar haalt het ook iets uit?

Vooruitblik 2013 – 2014
De vooruitzichten ogen – op lange termijn weliswaar - rooskleurig voor Lierse SK. Het aantrekken van Tomasz Radzinski als technisch directeur zal de club alvast geen windeieren leggen. Maar je moet de man ook tijd geven. Het is onrealistisch om te stellen dat het voetbal op Het Lisp meteen een hoge vlucht zal nemen. Toch is Voetbalkrant.com van mening dat Lierse zich zal redden. Een dertiende stek lijkt ons dan ook een mooi compromis. Vooral het aantrekken van Hernan Losada toont de ambitie van de club. Al stellen we ons ook vragen bij het circus rond Matz Sels.

In & Out

IN
Rachid Farssi (Waasland-Beveren), Hernan Losada  (Beerschot AC), Wanderson Maciel Sousa Campos (Beerschot AC), Jimmy De Jonghe (Club Brugge, gehuurd), Hossam Ghaly ( Al-Ahly), Bruno Lindhberg de Sá Carvalho (Desportiva Brasil), Enar Jääger (Aalesund), Ahmed Yasser (Wadi Degla), Wouter Corstjens (AA Gent).

OUT
 Cofie Bekoe (einde contract), Kris De Wree (einde contract), Soufiane Bidaoui (Parma), Glenn Claes (KV Mechelen), Mostafa Shebeta (Wadi Degla), Mahmoud Essam (Wadi Degla), Ashour El Takky (Wadi Degla), Christian Pouga (Ankaraspor).

Blikvangers

Hernan Losada
Losada zal dit seizoen de rol van kapitein op het geel-zwarte schip moeten vertolken. De Argentijn komt over van het ter zielen gegane Beerschot AC en is gebrand om te bewijzen dat hij nog steeds een rol speelt in het hedendaagse voetbal. De 31-jarige middenvelder draagt nog steeds de stempel van ‘mislukking’ mee na zijn periode bij RSC Anderlecht. Maar één ding staat vast: Losada kan nog steeds ongelooflijk goed voetballen en is een absolute meerwaarde voor de Pallieters.

Geoffry Hairemans
Hairemans wordt beschouwd als ‘the coming man’ bij Lierse. De aanvallend ingestelde middenvelder liet tijdens de voorbije oefenpartijen een goede indruk. Ook coach Stanley Menzo heeft het begrepen op de 21-jarige Antwerpenaar. Hij tekende al voor enkele speelminuten bij het Nederlandse De Graafschap en bij Lierse, maar staat voor het seizoen van de doorbraak. Ondertussen hoopt men bij zusterclub Turnhout dat Hairemans niet voldoet en alsnog naar hun team verhuist. Voetbalkrant.com verwacht hem alvast meteen op het voorplan.

Dolly Menga
Voor Menga is het alles of niets. De ruwe diamant liet vorig seizoen enkele geniale flitsen zien, maar verkaste vervolgens op huurbasis richting Torino. Ook de voorbije weken liet de 20-jarige Belg met Congolese roots zien dat zijn verstand duidelijk pas met de jaren zal komen. Hij sloft schijnbaar ongeïnteresseerd over het veld, maar laat dan opeens een wolkje puur talent zien. Elke topvoetballer kampt met een hoek of een vijs, maar beseft Menga het zelf op tijd?

Wat denkt… Stanley Menzo?
Stanley Menzo is de man die de Pallieters dit seizoen de weg naar succes moet laten bewandelen. De Nederlander – nog steeds een icoon in Lier – heeft amper ervaring op het hoogste niveau, maar moet bij de geelhemden de glorieuze tijden laten herleven. De gewezen doelman was er in 1997 immers bij toen Lierse de laatste landstitel naar het Lisp haalde.

“Lierse heeft de kwaliteiten om mee te draaien in de Belgische eerste klasse”, vertelt Menzo. “Het is bovendien een naam die thuishoort op het hoogste niveau, maar we moeten met de voetjes op de grond blijven. Er is immers nog werk aan de winkel.”

Dolly Menga werd vorig seizoen als ruwe diamant binnengehaald op het Lisp. De Belg met Congolese roots kon echter niet bevestigen. “Dolly heeft enorm veel talent, maar hij moet dringend beseffen dat hij met zijn carrière aan het spelen is”, liet de oefenmeester eerder al optekenen. “Het is tijd om wakker te worden.”

De kijk van Herman Brusselmans
Herman Brusselmans wikt en weegt de kansen van elke eersteklasser. Wat verwacht de excentrieke schrijver en voetbalfanaat van Lierse?

"Het is daar ook altijd iets met die buslading Egyptenaren. Dat zijn geen ploegen meer zoals vroeger. Het staat me niet aan dat een Egyptenaar daar nu de plak zwaait. Ik begrijp dat je geen topclub kan onderhouden met giften van de bakker en beenhouwer, maar dat artificiële gedoe mag ophouden met bestaan. Ik zie die pipo (Maged Samy, nvdr.) al staan voor zijn wereldkaart. 'Ja, en nu koop ik eens een voetbalclub. Lierse in België!' Zoiets klopt toch niet? Al moet ik toegeven dat ik er me bij momenten onnozel mee heb gelachen. Jammer voor de supporters? Zeker, voor wie moet je in Antwerpen nog supporteren?"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties