"Hoe kan je automatismen kweken met jongens die er nog niet zijn?"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 18 reacties
"Hoe kan je automatismen kweken met jongens die er nog niet zijn?"
Foto: © SC

De start van het nieuwe voetbalseizoen nadert met rasse schreden. Landskampioen RSC Anderlecht gaat zondag van start tegen Sporting Lokeren zonder versterkingen. Vooral de fans huiveren bij de gedachte dat paars-wit niet klaar is voor de nieuwe voetbaljaargang.

Door Cédric De Volder

Federico ‘Vico’ Villegas is de naam van de enige aanwinst van RSC Anderlecht. Bovendien betwist de Spaanse jeugdinternational momenteel een Europees kampioenschap met Jong Spanje, waardoor de landskampioen zondag zonder aanwinsten aan de bak moet tegen Lokeren. Nochtans liet, ondanks de winst in de SuperCup, het vertrek van onder anderen Lucas Biglia, Dieumerci Mbokani en Milan Jovanovic een leemte achter in de hoofdstad.

“De versterkingen blijven inderdaad te lang uit”, vindt ook Ivan Boelens van de Anderlecht Supporters Association (ASA). “Maar ik stel vast dat de markt momenteel stroever verloopt dan de voorbije jaren. Enkel Club Brugge slaagde er al in om zich links en rechts te versterken. Ik verwacht dan ook dat de concurrentie dit seizoen vooral uit West-Vlaamse hoek zal komen.”

"Ik merkte op dat heel wat fans niet stonden te springen om Ilombé Mboyo te verwelkomen. Al kan het natuurlijk allemaal een manoeuvre zijn van Herman Van Holsbeeck om het prijskaartje te drukken."

Ondertussen lijkt de piste van Ilombé Mboyo gesloten. Hoe verteren de fans de laksheid van het bestuur? “Er wordt alvast niet gerouwd om het afspringen van het dossier-Mboyo. Ik merkte op dat heel wat fans niet stonden te springen om de aanvaller te verwelkomen. Al kan het natuurlijk allemaal een manoeuvre zijn van Herman Van Holsbeeck om het prijskaartje van de Rode Duivel te drukken?”

“Daarnaast is het positief dat RSCA inzet op de jeugd”, gaat de amateur-scheidsrechter verder. “Ik verwacht heel veel van Youri Tielemans en Leander Dendoncker. Gohi Bi Cyriac maakte dan weer een gretige indruk tegen KRC Genk. In mijn ogen is dat eigenlijk de enige transfer.”

"Ook in de reguliere competitie kan elk puntje van belang zijn. Hoe kan je trouwens automatismen kweken met jongens die er nog niet zijn?"

Ondertussen blijven Van Holsbeeck en John Van den Brom bij hoog en laag beweren dat er tijd zat is. Volgt Boelens de redenering – het elftal moet klaar zijn tegen de start van de Champions League – van het paars-witte bestuur? “Nee, helemaal niet. Ik ben van mening dat ook in de reguliere competitie elk puntje van belang kan zijn. Hoe kan je trouwens automatismen kweken met jongens die er nog niet zijn?”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties