Is Jelle Vossen de Biglia van de Cristal Arena?

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 14 reacties
Is Jelle Vossen de Biglia van de Cristal Arena?
Foto: © SC

Jelle Vossen begon afgelopen weekend aan zijn achtste seizoen in de hoofdmacht van KRC Genk. De aanvaller aast nochtans al enkele jaren op een transfer. De vergelijking met Lucas Biglia is dan ook niet veraf.

Door Cédric De Volder

Jelle Vossen werd de voorbije seizoenen gezien als de lijm in het kaartenhuisje van KRC Genk. Criticasters geloven dat de Limburgers zonder hun aanvoerder een schim van zichzelf zouden zijn. Het bewijs voor die stelling is alvast niet geleverd, maar het staat buiten kijf dat Vossen zelf niet rouwig zou zijn om het één en ander uit te testen. De aanvoerder startte afgelopen zaterdag echter aan jaargang nummer acht - een uitleenbeurt aan Cercle Brugge buiten beschouwing gelaten - in de Cristal Arena.

De aanvoerder van de blauwhemden wacht namelijk al twee jaar op buitenlandse lucht. Aan interesse geen gebrek, maar concreet werden die pistes nooit. Vooral het prijskaartje dat Genk op zijn goudhaantje plakt, naar verluidt zo’n acht miljoen euro, zit daar voor iets tussen. Bewandelt Vossen de weg van ene Lucas Biglia? Een collega-aanvoerder die pas na veel vijven en zessen in de schaduw van het Romeinse Colloseum kon gaan wonen.

In de rij

Fiorentina, Udinese, Pescara, Borussia Mönchengladbach, Trabzonspor, Aston Villa, Everton, Swansea en Southampton. Eén voor één namen van clubs uit een grotere Europese competitie die de voorbije jaren aan de Limburgse kassa aanschoven in de hoop Vossen mee te kunnen nemen. Gisteren raakte ook bekend dat het Schotse Celtic gecharmeerd is door de achtvoudig Rode Duivel. Genk vraagt echter acht miljoen euro, terwijl het merendeel van bovenvernoemde clubs niet over de vijf miljoen euro wil gaan.

Hetzelfde verhaal stond een zestal maanden geleden te lezen in het Astridpark. RSC Anderlecht hoopte Biglia te slijten voor een slordige acht à negen miljoen euro, maar geraakte de Argentijn voor die prijs aan de straatstenen niet kwijt. De aanvoerder bleef dan maar – naar verluidt met een barstende hoofdpijn – achter in het Astridpark. Uiteindelijk versierde hij alsnog zijn transfer richting Lazio. Al werd de paars-witte bankrekening niet naar behoren aangevuld. Pittig detail: de Europese topclubs houden zich opvallend afzijdig bij beide spelers. Zijn zowel Vossen en Biglia in zo’n geval niet beter af onder de hoede van een Belgische topclub en een verzekerde deelname op het Europese toneel?

Een extra pigment voor Biglia om naar het buitenland te verkassen was de Argentijnse nationale ploeg. De middenvelder droomt van het wereldkampioenschap, maar stuitte op de grenzen van onze pintjesliga. Dat ligt bij Vossen wel eventjes anders. De aanvaller is in Limburg zeker van een basisstek en lijkt in dat geval een sinecure in de kern van Marc Wilmots. Zijn ticketje richting Brazilië is – mits kwalificatie weliswaar – al op naam geboekt. Durft Vossen het risico aan om in een topcompetitie op de bank te gaan zitten? Eén ding is zeker: de aanvaller speelt momenteel nog steeds in de Cristal Arena.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties