Defour heeft eerste prijs met Porto al beet

Robby Morren

Steven Defour heeft nog voor de eigenlijke start van het seizoen al een eerste prijs op zak. Hij won met Porto de Supercup tegen bekerwinnaar Vitoria Guimaraes.

Door Manuel Gonzalez

Het wordt stilaan een gewoonte dat Porto het nieuwe seizoen inzet met Supercup-winst, dit is al de vijfde keer op rij en in totaal al de twintigste Supercup voor de landskampioen.

De partij, die in Aveiro werd afgewerkt, was eigenlijk op geen enkel moment spannend. Het stadion was overwegend gevuld met blauw-witte fans en die hadden alle reden om te vieren. De overmacht van Porto was immers groot. De wedstrijd was amper vijf minuten bezig toen Luis Carlos Lica de 1-0 op het scorebord zette.

Porto liet het leer goed rondgaan en na 17 minuten was het al opnieuw raak via Lucho Gonzalez. De blauw-witten hadden voldoende kansen om de score nog uit te diepen en op slag van rust zette opnieuw Lucho Gonzalez de 3-0 eindstand op het scorebord. Hij profiteerde van een misverstand tussen de doelman en verdediger.

De landskampioen nam vrede met de 3-0 en haalde de voet in de tweede helft van het gaspedaal. Vitoria Guimaraes voetbalde niet één doelrijpe kans bij elkaar en zo bleef de ruststand ook na 90 minuten op het scorebord staan.

Defour: "Hard werken voor basisplaats"

Steven Defour was uiteraard tevreden met de eerste prijs van het seizoen. De Rode Duivel wil met Porto opnieuw voor de titel gaan en een basisplaats afdwingen.

"Ik wil dit seizoen vechten voor een nieuwe titel met Porto. Ik hoop dat we nog een beter seizoen kunnen hebben dan vorig jaar. Ik wil heel hard werken en vechten voor een basisplaats."

De Belg is blij met de komst van de nieuwe coach Paulo Fonseca. "De coach hamert op balbezit en offensief voetbal. Dat ligt ons wel en bij iedereen is de honger groot om nieuwe prijzen te pakken."