"Bennassar is heel belangrijk voor ons"

Jens Hoofteer
| 2 reacties
"Bennassar is heel belangrijk voor ons"
Foto: © SC

Dessel Sport won zaterdag de derby tegen promovendus Geel met 1-2. Francesco Caratta was achteraf heel tevreden met de drie punten.

“Ik denk dat we verdiend gewonnen hebben”, steekt Carratta van wal. “We komen ongelukkig op achterstand na een stilstaande fase, maar zijn nooit in paniek geraakt. De organisatie stond goed en we probeerden verzorgd voetbal te brengen. Ik denk dat we voor de rust terecht op gelijke hoogte komen. In de tweede helft waren we de betere, zeker na de tweede goal van Omar. We misten nog kansen op de 1-3, maar kwamen niet meer in gevaar.”

Omar Bennassar was zaterdag de speler van de wedstrijd bij groen-wit. Hij scoorde beide doelpunten en zorgde zo voor de tweede overwinning op rij. “Bennassar is niet alleen belangrijk voor zijn doelpunten. In het algemeen is het gewoon een speler met net dat ietsje meer”, aldus Carretta. “Hij heeft een individuele actie en een goed afstandsschot. Hij krijgt bij ons veel vrijheid en kan zo belangrijk zijn.”

“Omar verdient het vertrouwen”

Bennassar speelde eerder voor Antwerp, maar kon daar niet aan de verwachtingen voldoen. “Omar heeft twee blessures gehad en die hebben het hem moeilijk gemaakt om in vorm te geraken. Het Antwerpse publiek is fantastisch, maar niet het meest geduldige”, vertelt Carratta, die zelf ook voor The Great Old uitkwam. “Bij ons krijgt hij meer vertrouwen, waardoor ook zijn vertrouwen is gegroeid. Ik ken Omar persoonlijk al 15 jaar. We rijden ook elke dag samen vanuit Houthalen naar Antwerpen. Het is een goeie jongen die dit verdiend.”

De ploeg kende een niet al te beste voorbereiding, maar boekte in de competitie toch een zes op zes. “Er volgen nu twee thuismatchen. Als we daar goed scoren, kunnen we spreken van een heel goed begin. We willen beter doen dan vorig jaar. Anderzijds moeten we natuurlijk niet overmoedig worden.  We zijn nog steeds een kleine club, dus hoe dan ook kijken we de eerste maanden ook een beetje naar beneden. We willen zo snel mogelijk veilig zijn. Vorig jaar is dat heel goed gelukt, dit jaar zijn we sterker, dus verwacht ik net hetzelfde.”

Carratta zelf liep in de laatste week van de voorbereiding een klein scheurtje op in het bovenbeen en miste daardoor de competitiestart. “Het was de eerste blessure uit mijn carrière. De volgende competitiematch ben ik er normaal terug bij. Ik hoop dat ik snel terug mijn plaats in de ploeg kan heroveren en de jongens een helpende hand kan toesteken”, besluit hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties