Interview Speler van de week Santini: "Liever vijf goals én play-off I"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 3 reacties
Speler van de week Santini: "Liever vijf goals én play-off I"
Foto: © SC

Volg KV Kortrijk nu via WhatsApp!

Ivan Santini scoorde dit weekend een hattrick en forceerde zo de miraculeuze terugkeer van KV Kortrijk tegen Sporting Lokeren. Hij werd door jullie verkozen tot speler van de week. Voetbalkrant.com kreeg een gelukkige Santini aan de lijn.

Door Sander De Graeve

Ivan Santini werd door jullie tot speler van de week verkozen. We bekeken de reacties op ons elftal van de week (dat kan u HIER trouwens nog eens bekijken) nauwkeurig en zijn naam werd het vaakst genoemd.

Ivan, proficiat, je werd door onze lezers verkozen tot speler van de week.

"Bedankt, het is een goed gevoel om door jullie tot speler van de week verkozen te worden. Al voel ik me zelf niet de speler van de week. Ik deed gewoon mijn job. Voor een spits is het natuurlijk belangrijk om te scoren. Die eerste goal bij mijn debuut heeft me veel vertrouwen gegeven. De week erop speelden we ook sterk tegen Waregem, maar konden we niet tot een doelpunt komen. Nu maakte ik mijn eerste hattrick. Dit seizoensbegin geeft me hoop na een slecht seizoen in Duitsland."

Sommige lezers denken dat je aan 20 goals komt dit seizoen, welk getal heb je zelf in je hoofd?

“Ik ga alleszins mijn best doen en hard trainen, maar enkel God weet hoeveel goals ik dit seizoen zal maken. Het hangt af van zoveel zaken, hoeveel kansen we creëren als ploeg, op welke tegenstanders we botsen enzovoort.”

In het creëren van die kansen was Brecht Dejaegere erg bedreven, gaan jullie hem missen?

“Brecht was heel belangrijk voor ons. Toen ik hier aankwam zag ik ook meteen zijn grote talent. Ik ben blij voor hem dat hij de stap naar een grotere club kon maken, maar voor ons is het helemaal niet goed dat hij weg is.”

De topschutterstitel, is dat een doel voor je?

“Natuurlijk. Nu ik goed aan het seizoen begon met vier goals ga ik ervoor vechten. Ik zal het niet zomaar weggeven. Het belangrijkste blijft echter de ploeg. Ik scoor liever vijf goals als we dan play-off I halen, dan dat ik er twintig maak en we tegen de degradatie moeten vechten.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties