Hongerige Meunier: "Club moet zich meer dan ooit op titel richten"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 8 reacties
Hongerige Meunier: "Club moet zich meer dan ooit op titel richten"
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Thomas Meunier ziet eindelijk licht aan het einde van de revalidatietunnel. De flankverdediger van Club hoopt volgende week tegen Waasland-Beveren zijn terugkeer te vieren. "Al wil ik zelfs zondag al op de bank gaan zitten", lacht de Ardennees.

In het slot van vorig seizoen klaagde Thomas Meunier herhaaldelijk over pijn in de liesstreek. De klachten waren te wijten aan een pubalgie en een operatie was onvermijdelijk. Vier maanden later kan de flankverdediger eindelijk opnieuw aan wedstrijden denken. “Ik zit voor op schema”, vertelt Meunier op de Club-website. “Normaal gezien zou ik pas begin september aansluiten bij de groep, maar de medische staf heeft uitstekend werk geleverd.”

“Ik zou dolgraag dit weekend al in de wedstrijdselectie zitten voor de partij tegen KAA Gent”, lacht de ex-speler van Virton. “Maar ik denk dat zoiets niet realistisch is. Ik focus op de wedstrijd van volgende week tegen Waasland-Beveren. Ik ben zelfs al tevreden met een korte invalbeurt, maar ik wil natuurlijk mijn basisplaats heroveren.”

Meunier werd destijds naar Jan Breydel gehaald als aanvaller annex aanvallende middenvelder. Hij werd echter meteen op de flank geposteerd. “Terwijl ik nog nooit op die positie gespeeld had. Voor mij is het nu een uitgemaakte zaak dat ik me focus op de positie van rechtsachter. Ook Guillaume Gillet heeft bij RSC Anderlecht een gelijkaardige situatie meegemaakt. Maar voor alle duidelijkheid: de coach gelooft in mij en ik speel met veel goesting op de back.”

Ondertussen behaalde Club Brugge een tien op twaalf in de competitie. De Europa League mag echter al worden geschrapt in West-Vlaanderen. “De prestaties waren inderdaad ondermaats”, besluit Meunier. “Maar in deze fase van de competitie zijn het allemaal bonuspunten. Door de Europese uitschakeling moet Club zich meer dan ooit op de titel richten. En ook de finale van de Beker van België halen is in mijn ogen niet te hoog gegrepen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties