Klierkoorts Godeau: "Zo'n ziekte kan lang nazinderen"

Klierkoorts Godeau: "Zo'n ziekte kan lang nazinderen"
Foto: © SC

Volg Zulte Waregem nu via WhatsApp!

Dubbele pech voor Zulte Waregem deze week. Zowel Franck Berrier als Bruno Godeau zijn ziek. De verdediger heeft klierkoorts en dat kan lang nazinderen.

Door Aernout Van Lindt

Over Franck Berrier hebben we eerder deze dag al nieuws gebracht. Dat kan u HIER nog even nalezen. Maar ook Bruno Godeau is ziek, hij kampt met klierkoorts.

"Bruno voelde zich wat slapjes tijdens de wedstrijd tegen Bergen. Daarom werd hij ook aan de rust naar de kant gehaald. Hij werd naar de dokter gestuurd omdat er een ontsteking was en vervolgens werd de diagnose klierkoorts gesteld", aldus Cedric Tack, persverantwoordelijke bij Zulte Waregem aan Voetbalkrant.com.

"Klierkoorts kan lang nazinderen"

Wat is klierkoorts precies en hoe verloopt de ziekte? We gingen te rade bij een dokter: "De ziekte van Pfeiffer - in de volksmond klierkoorts - heeft verschilende gradaties van ernst. Sommige mensen merken nooit dat ze de ziekte hebben gekregen, anderen zien er weken of maanden van af. Bij een kleine minderheid blijft de ziekte zelfs chronisch aanwezig tijdens de rest van hun leven."

"Klierkoorts kan dus lang nazinderen. Toch is de diagnose niet meteen reden voor paniek. Over besmetting kan je heel weinig zeggen, omdat die ziekte vaak pas na enkele maanden aan de oppervlakte komt en de mogelijke besmetting dan niet meer te achterhalen is."

Zulte Waregem laat ondertussen weten dat Bruno Godeau de eerste drie weken vooral heel veel moet rusten. Daarna zal de situatie worden herbekeken met een volledige controle. "Laat ons hopen dat alles snel beter is", valt er te horen bij Essevee. We volgen het voor jullie binnen enkele weken op.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties